• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şubemizde 8.Temsilciler Kurulu Yapıldı

15.04.2016

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesimiz 9.Dönem 8.Temsilciler Kurulumuzu 15 Nisan 2016 Cuma günü Petrol-iş Sendikası Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

TEMSİLCİLER KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

Değerli Arkadaşlar, Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi olarak 9.Dönem 8.Temsilciler Kurulumuzu 15 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu durum her geçen gün daha kötüye gitmekte, ülkemiz kaosa sürüklemektedir. Bizleri yıllardır sağ sol, Türk Kürt, Alevi Sünni, Müslüman Anti Müslüman, Muhafazakâr Laik diyerek bölmeye çalışan dış mihraklar şimdide terör örgütlerini kullanarak güvenlik güçlerimizi ve masum insanlarımızı hedef alan saldırılarla Şehit haberlerine her gün bir yenisini eklenmektedirler. Ancak biliyoruz ki bu ülke de yaşananlar uygulanan yanlış iç ve dış politikaların sonucudur. Yaşananların sorumluları birinci derece de bu ülkeyi yönetenlerdir. Doğru politikaların hayata geçirilmesiyle ülkemizde barış ortamının biran önce sağlanması en büyük temennimizdir. Her türlü terör örgütlerini, teröre yardım ve yataklık yapanları şiddetle kınıyoruz! Bugüne kadar terör saldırısında yaşanımı yitiren Şehitlerimize ve masum halkımıza da Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Örgütlü olduğumuz işyerimizde;

Ravago Petrokimya Holding A.Ş'de yeni dönemde sürdüreceğimiz toplu iş sözleşme görüşmelerimiz için yetki yazımız geldi. Toplu iş sözleşme görüşmelerimiz Mayıs ayı içerisinde başlayacaktır.

Örgütlü olduğumuz Airliquid ve Saybolt işyerimizde yaşanan bazı problemler yapılan görüşmeler sonrasında aşılmaya başlanmış, sağlıklı çalışma ortamı sağlanmıştır.

Star Rafinerisi işyerimizde Şube Yönetim Kurulu olarak 26-27 Nisan 2016 tarihinde Temsilcilik Seçimi kararı almış bulunmaktayız. Star Rafinerisinde çalışan arkadaşlarımızı kendilerini en iyi şekilde temsil edecek arkadaşları seçeceğine olan inancımızla başta üyelerimize ve örgütümüze yapılacak olan temsilcilik seçimlerinin hayırlı olmasını temenni ederiz.

Tüpraş İzmir Rafinerisi işyerimizde yeni yöneticilerin de atanmasıyla yaklaşık 6 aydır alınan bazı kararlar işyerinde sıkıntılara neden olmaktadır. Bakım Grupları, İşletme ve Yardımcı Üniteleri kapsayan bu problemlere karşı 12 Nisan 2016 tarihinde vardiya giriş ve çıkışlarında gerekli açıklamalar yaparak Tüpraş yöneticilerine uyarılarımızı yaptık.

Fakat 14 Nisan tarihinde işveren yetkilileriyle yaptığımız toplantıda karşılıklı vardığımız mutabakatlara ve taraflarca imzalanan bakım protokolünü tanımadıklarına yönelik tavır ve konuşmaları artık sözün bittiği yerdir. Tüpraş İzmir Rafinerisi işyerimizde 14 Nisan Perşembe günü saat:13.00 ila 15.00 saatleri arasında 2 saatlik iş bırakma eylemi yaptık. Tüpraş yönetimi yaşanan sıkıntılarla ilgili hassasiyetimizi görmezden gelmeye devam ettiği sürece eylemlerimiz artarak devam edecektir.

Petkim işyerimizde yaşadığımız lokal sıkıntıların bir kısmını aşmamıza rağmen genel problemlerle ilgili görüşmelerimiz hala devam etmektedir. Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki, bakım gruplarıyla ilgili uzun zamandır gündemde olan Socar Teknolojik Çözümler A.Ş ile ilgili 11 Ocak 2016 tarihinde Petkim Ceo'su Sn.Kenan YAVUZ'la merkezi düzeyde yaptığımız toplantıda ne söylediysek söylemlerimizin arkasındayız. Petkim de ve Star Rafinerisinde çalışan tüm bakımcı arkadaşlarımız Petkim ve Star personeli olarak çalışmaya devam edeceklerdir.

Lojmanlarla ilgili de bu güne kadar ne söylediysek odur! Ayrıca Sn. Kenan Yavuz'un 04 Nisan 2016 tarihinde Petkim'in Kuruluş Yıldönümü etkinliğinde ve ünite gezilerinde Bakım Grupları ve Lojmanlarla ilgili almış olduğumuz kararlara ve duruşumuza karşı söylemlerini asla kabul etmiyoruz. Bulunmuş olduğu makam ve mevki ye yakışmayan, hiç kimseye fayda getirmeyecek ve gerilimi tırmandıracak sözlerden kaçınması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu tür basit söylemler ve ucuz politikalarla bizleri bir yere çekmeye çalışanların tuzağına düşmeyeceğimiz herkes tarafından çok iyi bilinmelidir.

Değerli Arkadaşlarım, Konferedasyonumuz Türk-iş, işçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'ı ülkede yaşanan terör olaylarını gerekçe göstererek bu yıl tek bir noktada Çanakkale'de kutlama kararı almıştır. Dolayısıyla her yıl İzmir Gündoğdu Meydanında kutladığımız 1 Mayıs Türk-iş'in tertip komitesinde olmaması sebebiyle kendi bölgemizde kutlamayı planlıyoruz. Bununla ilgili oluşturulacak olan program önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Şunu çok açık belirtmek isteriz ki emeğe karşı yapılan saldırıların hat safhaya ulaştığı, kıdem tazminatlarımızın fona devredilmeye çalışıldığı, özel istihdam büroları aracılığıyla kiralık işçiliğin (modern kölelik) hayata geçirilmeye çalışıldığı bir dönemde alanları doldurmamız ve bize yapılan bu saldırılara kitlesel bir şekilde dur dememiz gerekirken bu kararın alınması manidardır.

İzmir Valiliğinin alacağı karar doğrultusunda her yıl olduğu gibi Aliağa'daki kutlamalarımızın ardından servislerle Gündoğdu Meydanına kitlesel olarak gidilerek 1 Mayıs'ı kutlayacağız.

Her şeye rağmen Şube Yönetim Kurulumuz ve İşyeri Temsilciliklerimizin 1 Mayıs'la ilgili alacak olduğu her türlü karara ve programa yığınsal bir şekilde katılımlarınızı bekliyoruz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Saygılarımızla
Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi
Temsilciler Kurulu Adına
Şube Başkanı

Ahmet OKTAY