• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şubemizde Temsilciler Kurulu Toplantısı Yapıldı

09.10.2019

04.10.2019 Tarihinde Aliağa Şubemizde Temsilciler Kurulu toplantısı yapıldı.

 

Temsilciler Kurulu Sonuç Bildirgesi

Değerli Arkadaşlar 10. Dönem yedinci Temsilciler kurulumuzu 04.10.2019 Tarihinde gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Sendikamızın Merkez Genel Kurulu 1 Eylül 2019 tarihinde tamamlanmıştır. Yeni seçilen Merkez Yöneticilerimize ve Genel Başkanımıza başarılar diler, tüm örgütümüze ve işçi sınıfına hayırlısı olsun dileklerimizi iletiriz. Umarım geçen 4 yılda yapılan yanlışlardan ders alarak, bu dönem bizleri Petrol-İş Sendikamızın 69 yıllık tarihine uygun bir anlayışla temsil ederler.

Ülkede uygulanan yanlış iç ve dış politikaların faturası yine biz emekçilere kesilmektedir. Açıklanan 2019 Eylül ayı enflasyonu bunun en bariz örneğidir. Temel tüketim malları başta olmak üzere yiyecekten- içeceğe, akaryakıttan- ulaşıma, sağlıktan- eğitime tüm ihtiyaç kalemlerinde (2019-10. Ayda) ortalama %45 zam yapıldığı halde enflasyon rakamlarını %9,26 larda göstermek, ülkenin nasıl bir anlayışla yönetildiğinin göstergesidir. Bunun tek bir izahı vardır, halkla alay ederek, halkı ve biz emekçileri kandırmaktır.

Bir diğer konu kıdem tazminatlarımızın fona devriyle ilgili.

Mevcut siyasi iktidarın yıl sonuna kadar kıdem tazminatlarının fona devrolacağını defalarca belirtmesine rağmen, şu ana kadar konfederasyonların net bir tavır ortaya koymadığını belirtmek isteriz. Artık zaman daralıyor. Konfederasyonları ve bağlı Sendikaları, merkezi düzeyde net bir tavır ortaya koymaya davet ediyoruz.

Ayrıca temsilciler kurulunda işyerlerimizde yaşadığımız sorunları ve bunlara karşı nasıl bir politika hayata geçirmemiz gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulunduk.

Saybolt işyerimizde yeni dönem T.İ.S süreci 01 Ocak 2020 tarihinde başlayacaktır. T.İ.S sürecini ortak yürüteceğimiz şubelerle değerlendirmemiz devam etmektedir.

Ravago işyerimiz ülkedeki ekonomik krizden olumsuz etkilenerek bazı üretim kalemlerinde daralmaya gitmiştir. Bu konuyla ilgili işveren yetkilileriyle görüşmelerimiz devam etmektedir.

Star Rafinerisi ve Petkim iş yerlerimizde de T.İ.S süreci 1 Ocak 2020 tarihinde başlayacaktır. Petkim işyerimizin taslak ön çalışmalarına Temsilcilik ve Şube Yönetimi olarak başlamış bulunmaktayız. Star işyerimizin taslak çalışmalarına da bu hafta içerisinde başlanacaktır. Bu ön çalışma tamamlandıktan sonra her dönem olduğu gibi siz değerli üyelerimizle bu çalışmalar paylaşılacaktır.

Ayrıca bu iki işyerimizde işverenin başlatmış olduğu entegrasyon çalışmaları ile ilgili Genel merkeze hukuk ve toplu sözleşme birimlerine de gerekli bilgiler aktarılmıştır. Bizler de bu konuyla ilgili Şubemiz ve Temsilciliklerimiz olarak gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra merkezi düzeyde çalışmalar yapılacaktır.

Airliquid işyerimiz de bu süreç kapsamındadır.

Ayrıca Petkim planlı bakım (T.A) duruşlarında bugüne kadar yürüttüğümüz çalışma düzenimiz de bundan sonraki süreçte de hiçbir değişikliğin olmayacağını bir kez daha belirtmek isteriz.

Tüpraş işyerimizde işverenin uzlaşmaz tutumu sonrasında T.İ.S  Y.H. K ‘da bizim aleyhimize sonuçlanmıştır. Bundan dolayıdır ki işveren buradan aldığı cesaretle tamamen iş barışını bozmaya dönük kararlar alıp uygulama safhasına geçtiğini görüyor ve yaşıyoruz. Bu süreçte dönemin merkez yönetimine defalarca konular aktarılmasına rağmen merkez genel kurulu bahanesi tarafımıza iletilmiştir. 1 Eylül 2019 tarihinde göreve gelen M.Y.K’ mız Şube ve Temsilcilik düzeyinde işveren ve holding yetkilileri ile 3. görüşme yapılmış 4. görüşme ise (07.10.2019) tarihinde yapılacağı tarafımıza iletilmiştir. Bu görüşmede Tüpraş işverenini bu yanlış uygulamalardan vaz geçmeye davet ediyoruz. Aksi halde şunu da belirtmek isteriz ki gün derlenip toparlanma günüdür tüm kırgınlıklarımızı ve yapay ayrışmalarımızı bir tarafa bırakıp, bu yanlış uygulamalardan vazgeçilmediği takdirde işverene karşı birlikteliğimizi bir kez daha ortaya koymamız gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Bir diğer konu bizler emeğiyle geçinen insanlarız. Kimler, hangi anlayış veya hangi zihniyet biz işçi ve emekçilerin geleceğiyle, işiyle, aşıyla ve ekmeğiyle oynarsa bilin ki bunlar işçi ve emekçi düşmanıdır. Yaşadığımız bölgede yıllardır Aliağa halkına hizmet veren 250 Belediye işçisi yaklaşık 5 aydır işlerinden çıkarıldıkları için direnişlerini sürdürmektedirler. Bizler de Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi olarak hem işyeri Temsilciliklerimiz hem de siz değerli üyelerimizle Aliağa belediyesinden işten atılan arkadaşlarımızın tekrar işlerine dönene kadar sürdürecekleri bu mücadelede yanlarında olduğumuzu göstermek hepimizin görevidir.

Bu duygularla hepinize kolay gelsin der işlerinizde başarılar dileriz

Petrol-İş Aliağa Şube

Yönetim Kurulu Adına

Ahmet OKTAY

Başkan