• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şubemizden Flormar Direnişine Destek

12.06.2018

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi yönetim kurulu üyeleri ve iş yeri temsilcileri Flormar Direnişi’nin 25.günü’nde Flormar işçilerini yalnız bırakmadı. 

Perşembe gecesi yola çıkan Sendika yöneticileri ve temsilcileri sabah saatlerinde Flormar direniş yerine vardıklarında alkış ve sloganlar eşliğinde karşılandı. 

İşçilere yönelik konuşma yapan Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz konuşmasının ardından sözü Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay'a bıraktı. 

Başkan Ahmet Oktay konuşmasına 3 bin 500 işçinin selamını ileterek başladı. Oktay: “28 Mayıs’ta yaptığımız ziyarette söylediğimiz gibi mücadeleniz mücadelemizdir. Bir sonraki gelişimiz daha kitlesel olacaktır demiştik. Bugün ki ziyaretimiz, temsilci ve yönetici düzeyinde bir ziyarettir. Sizlere 3 bin 500 üyemizin selamını getirdik. Herkes şunu iyi bilsin ki 3500 üyemizle de buraya gelmeyi biliriz.” dedi. 

“İşçinin Sağcısı Solcusu, Doğulusu Batılısı Olmaz” 

Anayasal haklarını kullandıkları için işten çıkarılmaları dile getiren Oktay; “Bu mübarek günde neden burada bekliyoruz. Biz burada hakkımızı arıyoruz. Anayasanın bize verdiği hakkı kullandığımız için daha güvenceli, insan onuruna yakışır bir çalışma ortamı istediğimiz için işten atıldık. Anayasal hakkımızı kullandık! diye bizi sokağa atan bir toplumda demokrasiden, haktan, hukuktan bahsedilebilinir mi? Yıllarca bizi bölmeye, ayrıştırmaya çalıştılar. Arkadaşlar bizim tek bir ortak çıkarımız var! İşimiz, ekmeğimiz ve geleceğimiz. Bu uğurda yıllardır sürdürdüğümüz mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Yıllardır anlatıyoruz, işçinin sağcısı solcusu, doğulusu batılısı olmaz. Biz emeğimizin peşindeyiz.” dedi. 

Aklımız da Gönlümüz de Burada! 

Flormar Direnişinin geçmişte verilen büyük mücadeleleri hatırlattığına da değinen Oktay; “Bizler her ne kadar Aliağa'da yaşasak da gönlümüz ve aklımız hep burada. Her zaman üyelerimizle, yönetimimizle, temsilcilerimizle konuşuyoruz. Ne yapabiliriz? Bu mücadeleyi nasıl büyütebiliriz diye.” 

“Flormar’a Sendika Halaylarla girecek”

Novamed, Berec Grevini hatırlatan Oktay; “Mücadeleniz bize Berec Grevini, Greif direnişini, çalışanının yüzde doksanının kadın olduğu Novamed direnişini hatırlattı. Novamed direnişinde yaşadıklarımızı yaşıyoruz. Orada da aynı zihniyet hâkimdi. Flormar işvereni Petrol-İş'in geçmişini iyi araştırsın, mücadeleci tarihine bir baksın. 476 gün süren mücadele sonrasında oraya Petrol-iş girmişti. Şunu iyi bilsinler ki Flormar'a Petrol-iş halaylarla girecek. Petrol-İş bayrağı Flormar’da dalgalanana kadar mücadelemiz sürecek, biz de burada beklemeye devam edeceğiz. 

“Flormar İşçilerinin Direnişi Uluslarası Düzeyde Ses Getirmiştir”

“Şunu iyi bilsinler ki direnişimiz sadece burada sürmüyor. Tüm ülkede, hatta uluslararası düzeyde destekler gelmeye devam ediyor. Flormar işçisinin mücadelesi büyümüş, herkes tarafından sahiplenilmiştir. Şunu çok iyi bilin arkadaşlar: ASLA YALNIZ DEĞİLSİNİZ” sözü ile konuşmasını tamamlayan Oktay, Flormar İşçilerini onurlu duruşlarından dolayı tebrik etti.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı