• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şubemizin Temsilciler Kurulu Yapıldı

Basın Servisi
23.11.2012

Aliağa Şubemizde 2012 yılının son temsilcier kurulu  16 Kasım 2012 tarihinde yapıldı.

Temsilciler Kurulu Sonuç Bildirgesi

Değerli Arkadaşlar,

Sendikal yasalar başta olmak üzere haklarımıza yapılan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde 16 Kasım 2012 tarihinde bu yılın son Temsilciler Kurulunu yaptık.

Cumhurbaşkanının onayladığı sendikalarla ilgili yeni yasal düzenlemeyle binlerce işçinin bırakın Toplu Sözleşme yapabilmesi, örgütlenmenin dahi önü kesilmiştir. Maalesef Türk-iş Genel Başkanı diğer Türk-iş yöneticilerinin bile haberi olmadığı söylenen bir anlaşma metnine imza atarak, 30’un altında işçi çalıştıran ve ülkemizde yaklaşık 7 milyon insanı ilgilendiren örgütlenmedeki yaşanan sıkıntılarda ödenmesi gereken sendikal tazminatı bir kalemde silerek kime hizmet ettiğini göstermiş oldu. Bilinmelidir ki bu karanlık ne kadar sürdürülmeye çalışılırsa çalışılsın mutlaka aydınlığa dönecektir.

Şubemizin örgütlü olduğu Tüpraş ve Petkim işyerlerimizde yetki tespitlerimiz geldi. Aralık ayında büyük ihtimalle yetkilerde gelecektir. Petkim işyerimizde 30 Kasım 2012 tarihinde Toplu Sözleşme taslak komisyonuna katılacak her birinden en az 4 arkadaşımızla taslağımızı son haline getireceğiz. Genel Merkezimizin Toplu Sözleşme biriminin de taslağımızı incelemesinden sonra taslağımız hazırlanmış ve müzakerelere de belirlenen tarihlerde başlamış olacağız.

Tüpraş işyerimizde ise diğer bölgelerde bulunan (Kocaeli, Kırıkkale, Batman) Rafinerilerimizle bir araya gelip, bölgelerin hazırladığı taslakları ortaklaştırarak Tüpraş işyerimizde de Toplu Sözleşme görüşmelerine hazır olacağız.

Storopack işyerimizde Toplu Sözleşme taslak çalışması başlatılacak ve Ocak ayında da Toplu Sözleşme görüşmelerine başlayacağız.

Şubemizin Ocak ayında 3 ayrı işyerinin Toplu Sözleşmeleri devam edecek. Saybolt işyerimizde ise 2014 yılında Toplu Sözleşme görüşmeleri başlayacaktır.

Star Rafinerimize 20 Kasım 2012 tarihinde 25 arkadaşımız iş başı yaptı. Bu işyerimizde yetkimiz henüz gelmedi. Bakanlıktan yetkimiz gelir gelmez Star Rafinerisi çalışanı arkadaşlarımızla ilgili görüşmeler başlayacak ve yasa gereği ayrı bir Toplu Sözleşme yapılacaktır.

Mücadelemizi daha da artırmak zorunda olduğumuz bu dönemde, karşılaşacağımız engelleri birlik ve beraberlikle çözebileceğimize inanan ve işyerlerimizde bu durumları yaşayan ve yaşatan bir örgütüz. Önümüzdeki dönemde de böyle olacağına inanarak işlerinizde kolaylıklar diliyoruz.

PETROL-İŞ SENDİKASI ALİAĞA ŞUBESİ TEMSİLCİLER KURULU

Kaynak: Aliaga Şubesi