• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şube'nin Temsilciler Kurulu Toplantısı Yapıldı

03.11.2014

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi'nin Temsilciler Kurulu toplantısı, 31 Ekim Cuma günü, Genel Başkan Mustafa Öztaşkın'ın katılımıyla Aliağa Şube'de yapıldı. Toplantıda Ermenek ve Soma'da yaşanan iş cinayetlerinin yanısıra Filistin, Lazkiye, Musul-Kerkük, Telefer, Rojava ve Kobani’de yaşanan insanlık dramı da konuşuldu.

Temsilciler Kurulu toplantısının sonuç bildirgesi aşağıdaki gibidir:

           Toplu iş sözleşmesi dönemine girdiğimiz bu günlerde (Petkim, Tüpraş, Star Rafinerisi) 31 Ekim 2014 tarihinde Genel Başkanımız Mustafa ÖZTAŞKIN’ın katılımıyla Temsilciler Kurulumuzu gerçekleştirmiş bulunmaktayız.
          Öncelikle Karaman Ermenek’te 28 Ekim 2014 Salı günü meydana gelen iş cinayetinden dolayı maden altında kalan 18 madencimizin üzüntüsü içerisindeyiz. Daha beş buçuk ay önce Soma’da yaşanan maden faciasının üzüntüsünü atlatamadan, Ermenek’te yaşanan bu facia üzüntümüzü bir kat daha arttırmıştır. Tüm bu yaşananlar bize gösteriyor ki, Soma faciasından sonra iş cinayetlerinin önlenmesi için çıkarılan Torba Yasa sermaye sahiplerini koruma amaçlı çıkartılmıştır. İşverenlere hiçbir yaptırımın yer almadığını açık bir şekilde bizlere göstermektedir.
            Emperyalist ülkelerin dünyanın en zengin yer altı kaynaklarına sahip olabilmek için Ortadoğu halklarına yaşatmış olduğu vahşeti dehşetle izlemekteyiz. Filistin, Lazkiye, Musul-Kerkük, Telefer, Rojava ve Kobani’de yaşananlar tam bir insanlık dramıdır. İzlenen yanlış politikalar sonucunda ülke olarak bu ateş çemberine adım adım yaklaşmış bulunmaktayız. İzlenen dış politikamızın iflas ettiğini ve sınır komşularımızın nerdeyse tamamıyla olan ilişkilerimizin kopma noktasına geldiğini açıkça belirtmek isteriz. Ülke sınırlarımızda yaşanan bu katliamlar Büyük Ortadoğu Projesinin (BOP) bir ürünüdür. İŞİD Terör Örgütünün Ortadoğu halklarına yapmış olduğu katliamı şiddetle kınıyoruz. Ülke sınırlarımız içerisinde PKK Terör örgütü tarafından askerlerimize karşı yapılan hunharca ve kalleşçe saldırıları da şiddetle kınıyor, ulusumuza başsağlığı diliyoruz.
            Bir diğer konu ise, örgütlü olduğumuz (Petkim, Tüpraş, Star Rafinerisi) işyerlerimizde Tis sürecine adım adım yaklaşmış olmamızdır. Hazırlamış olduğumuz Tis taslaklarındaki taleplerimiz çok açık ve nettir. Taleplerimizin karşılık bulması konusunda her dönem olduğu gibi bu dönemde birlik ve beraberlik içerisinde, 30 yıldır var olan mücadele anlayışımızla üzerimize düşenin yerine getirileceği konusunda gerekenlerin yapılacağını da belirtmek isteriz.
            Bu duygu ve düşüncelerimizle Temsilciler Kurulu adına çalışmalarınızda başarılar dileriz.

                                                                                                                                                                                                                  Saygılarımızla
                                                                                                                                                                                                     Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi
                                                                                                                                                                                                          Temsilciler Kurulu Adına
                                                                                                                                                                                                                   Ahmet OKTAY
                                                                                                                                                                                                                       Başkan