Aliağa’da Türkü ve Halk Oyunları Şöleni

02.06.2007

Aliağa’da Türkü ve Halk Oyunları ŞöleniŞubemiz sosyal - kültürel etkinlikleri çerçevesinde yaklaşık sekiz aydan beri yürütülen çalışmaların sunumu 02 Haziran 2007 Cumartesi akşamı yapıldı.Üyelerimiz ve yakınlarının oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu birbirinden güzel türküleri seslendirdi; yine üyelerimiz ve yakınlarından oluşan Halk Oyunları Ekibi de Ege yöremizin ünlü oyunu “Zeybekleri” sergiledi.Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz ve Petkim çalışanları ve yakınlarının katıldığı geceye, Aliağalı türkü sevenler yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca yeni örgütlendiğimiz Storopack işçileri ile örgütlenme faaliyeti sonucunda işten atılan Esen Plastik işçileri ve aileleri de geceye katılarak moral buldular.Etkinliğin yürütülmesinde önemli katkılarda bulunan Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz da konseri ve oyunları çok beğendiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti ve kutladı. Sosyal kültürel faaliyetleri önemsediklerini, bir aile olarak gördükleri bütün çalışanların bu tür etkinliklere katılmalarının çalışma yaşamı açısından da son derece önemli olduğunu vurgulayan Yavuz, konseri yöneten Şef Naile Pak’a çiçek vererek kutladı.Sendikamız Merkez Yönetim Kurulu adına mesaj gönderen Genel Başkan Mustafa Öztaşkın:“Aliağa Şubemizin Türk Halk Müziği Korosu Konseri ve Halk Oyunları'nın (Zeybekler) yapılacak yıl sonu gösterimine yoğun programımız nedeniyle katılamıyoruz. Davetinize teşekkür eder, böyle bir kültürel - sanatsal etkinlik düzenlediğiniz için Aliağa Şubemiz yönetimini, şahsınızda Türk Halk Müziği Koromuzu ve oyuncularımızı tebrik eder, izleyicilerimize iyi seyirler dileriz.Sendikamızın, kültür-sanat alanındaki etkinlikleri hem üyelerimiz tarafından, hem de kamuoyunca takdir edilmektedir. Şubelerimizin kültür-sanat etkinlikleriyle birlikte, Genel Merkezimizde açtığımız resim sergilerine, düzenlediğimiz Kadın Dergisi Kadın Öyküleri Yarışması'na ve 29 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlediğimiz ödül törenine gösterilen yoğun ilgi bunlara somut örneklerdir. Sanatın her alanında emekçilerin kendi seslerini, duruşlarını oluşturması gerektiğine ve bu etkinliklerin daha geniş kitleleri kapsayacak şekilde devam edeceğine inanıyor, bu konuda şubenizin çabalarını takdir ediyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.Saygılarımızla.”Bizler de bu geceye emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, üyelerimize ve yakınlarına; Koromuzu çalıştıran Şef Naile Pak ile Halk Oyunları Eğitmenleri Mustafa Takmaklı ve Gülsen Türk’e; Çalışmalara önemli katkılar sunan Petkim Genel Müdürlüğüne ve Projenin hayata geçirilmesi konusunda maddi-manevi her türlü desteklerini esirgemeyen Sendikamız Merkez Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyoruz. Petrol-İş Aliağa Şube Yönetim Kurulu adına İbrahim DoğangülBaşkan