• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

AMYLUM Nişasta’da grev başladı

Tek Gıda-İş Sendikası toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlayamadığı AMYLUM Nişasta’da greve başladı. Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Ali Çelik ve Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Akyürek bu sabah işçilerle birlikte grevi başlattı.

06.03.2012
  • Tek Gıda-İş Sendikası toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlayamadığı AMYLUM Nişasta’da greve başladı. Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Ali Çelik ve Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Akyürek bu sabah işçilerle birlikte grevi başlattı.

Greve çıkan işçilere Türk-İş Adana İl Temsilcisi, Türk-İş’e bağlı sendikaların Adana şube yöneticileri, Tek Gıda-İş’in örgütlü olduğu Pepsi, Anadolu Efes ve Coca Cola işyeri temsilcileri destek verdi.

Burada işçilere seslenen Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, toplusözleşme süreci boyunca işverenle uzlaşma sağlamak için azami gayret ve iyi niyet gösterdiklerini, bu aşamaya gelinmiş olmasının sebebinin işverenin katı ve uzlaşmaz tutumu olduğunu kaydetti. Grevin Anayasa ve yasalarla işçilere tanınmış bir hak olduğunun ve sendika ile AMYLUM Nişasta işçilerinin de yasaların kendisine tanımış olduğu bu hakkı kullandığını belirten Türkel, “Üyelerimizin talep ve beklentilerini karşılayacak hakları elde edinceye kadar mücadele sürecek, Tek Gıda-İş olarak grevci kardeşlerimizle daima birlikte hareket edeceğiz. Grev hayırlı olsun” diye konuştu.

Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Akyürek de toplusözleşmede grev aşamasına gelinene kadar yaşanları anlattı.

 

Kaynak: Evrensel Gazetesi