• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Ankara Şubemizin XXIII. Dönem XII. Temsilciler Kurulu Yapıldı

Ankara Şubemizin XXIII. Dönem XII. Temsilciler Kurulu Toplantısı  20 Haziran Cuma günü Genel Sekreterimiz Ali Ufuk YAŞAR, Şube Başkanımız Şuayip GÜL, Başkan Yardımcılarımız Sabri POLAT, Baki TURHAN ve temsilcilerimizin katılımı ile gerçekleşti.

23.06.2014

Ankara Şube Başkanımız Şuayip GÜL açılış konuşmasına, 19 Haziran 2014 Perşembe günü MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası NGL Atölyesinde 21 mm lik yakıt basımı sırasında patlama meydana gelerek bina içinde barutların tutuşması sonucunda yaralanan üyelerimiz Mustafa YILMAZ,  Erdinç KARAYEL ve İsmet ÖZEN'e acil şifalar dileyerek başladı.

Yaşanan bir iş kazası değil, toplu bir cinayettir

Gül konuşmasının devamında yakın zamanda yaşadığımız Soma faciasından da bahsederek yaşananların kaza değil cinayet olduğunu dile getirdi. Soma’da 13 Mayıs’ta bir maden ocağında başlayan yangının aslında tüm Türkiye’yi bir yangın yerine çevirdiğini söyleyen Gül, “Türkiye tarihinin en büyük iş cinayeti olarak kayda geçen Soma faciası, özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarının acı bir sonucudur. Yaşanan bir iş kazası değil, toplu bir cinayettir.” dedi.

Soma faciasının ardından yasımız hala sürerken hükümetin taşeronlaştırmayı yaygınlaştıracak bir düzenlemeyi gündeme getirdiğini, yine aynı günlerde Ulusal İstihdam Stratejisini Resmi Gazete'de yayınlandığını söyleyen Gül, “Hükümetin bu düzenlemeleri TBMM’de kabul ettirmesi halinde, işçi sınıfının en temel hakları da elinden alınacak ve ülkemizin bir taşeron cumhuriyeti haline geldiği resmi olarak da ilan edilmiş olacaktır.” dedi.

Konuşmasında TPAO'da ve BOTAŞ'ta yapılmaya çalışılan özelleştirme ve taşeronlaştırma planlarına da yer veren Gül, “Bütünsel Dönüşüm Programı” adı verilen program kapsamında atılan bu yöndeki adımlara karşı Petrol-İş Sendikası bir eylemlilik süreci başlatmıştır. “ dedi.