Arnavutluk Sanayi İşçileri Sendikası (FSPISH) Genel Başkanı Taf Köleci sendikamız Genel Merkezi'ni ziyaret etti.
Arnavutluk Sanayi İşçileri Sendikası (FSPISH) Genel Başkanı Taf Köleci 25 Mart 2016 tarihinde sendikamız Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca'nın karşıladığı Taf Köleci ile yapılan görüşmede Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut da yer aldı.
Arnavutluk'ta sendikamızın örgütlü olduğu sektörlerde faaliyet yürüten Arnavutluk Sendikası ile yapılan görüşmede Arnavutluk FSPISH Sendikası Başkanı Taf Köleci ülkesindeki sendikal örgütlülük durumu ve sektördeki işçilerin çalışma koşulları hakkında bilgi verdi. Ülkesinde petrol sektörünün özelleştirilmesinden kaynaklı işçilerin sorunlar yaşadığını belirten Köleci, Petrol-İş ve FSPISH arasındaki bağın hem sendikal hem de ortak tarihi ve kültürel bir bağ olduğunu belirtti.
Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Kabaca ise Petrol-İş ile FSPISH arasındaki bağın hem sendikal mücadeleyi hem de ortak bir tarihi yansıttığını belirterek iki ülke sendikaları arasındaki işbirliğine dikkat çekti. Kabaca, Petrol-İş ve FSPISH'in sendikal konularda ve işçi haklarının savunulmasında hem bölgesel hem de uluslararası alanda birlikte hareket ettiğini belirtti. Toplantıda Türkiye sendikal hareketini de anlatan Kabaca, ikili sendikal ilişkilerin işçilerin mücadelesi açısından önemli olduğunu vurguladı.
Toplantı Petrol-İş ve FSPISH arasındaki ikili ilişkilerin sürdürülmesi temennisi ile sonlandırıldı.