• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Asgari ücretin yükseltilmesi için toplanan imzalar Çalışma Bakanlığına gönderildi

Asgari ücretin yükseltilmesi için toplanan imzalar Çalışma Bakanlığına gönderildi Aliağa şubemizin de aralarında yer aldığı Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, asgari ücretin açlık sınırının üzerine ve en düşük devlet memuru seviyesine çıkarılması doğrultusunda Aliağa Demokrasi Meydanı'nda 6 Aralık 2010 Pazartesi gününden 9 Aralık 2010 Perşembe gününe kadar saat 17.00’de bir araya gelerek basın açıklaması yaptı ve taleplerini dile getirdi.

09.12.2010

Aliağa şubemizin de aralarında yer aldığı Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, asgari ücretin açlık sınırının üzerine ve en düşük devlet memuru seviyesine çıkarılması doğrultusunda Aliağa Demokrasi Meydanı'nda 6 Aralık 2010 Pazartesi gününden 9 Aralık 2010 Perşembe gününe kadar saat 17.00’de bir araya gelerek basın açıklaması yaptı ve taleplerini dile getirdi.

Belediye, Petkim ve Tüpraş çalışanlarıyla tüm emek bileşenleri 10 Aralık 2010 Cuma günü, saat 12.00’de Aliağa Demokrasi Meydanı'nda buluşarak Türk Telekom önünde yaptıkları basın açıklamasıyla toplanan imzaları Çalışma Bakanlığı’na ve Türk-İş yöneticilerine gönderdi.

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan, burada yapılan basın açıklamasında şunları söyledi:

“Hangi siyasi iktidar gelirse gelsin asgari ücrete mahkûm olan insanlara verilen ücret bir insana yaraşır ücret asla olmadı. Hangi siyasi iktidar gelirse gelsin asgari ücretin altında ücret ödeyin ki piyasa yükselmesin dediler. Bu ülkede yaklaşık iki milyon asgari ücretli çalışan var. Bu insanlar aldıkları bu ücretlerle ev kirası ödüyorlar, çocuklarını okutmaya çalışıyorlar, sağlık hizmetlerinden yararlanmaya çalışıyorlar. Açıkçası aldıkları ücretle nasıl geçindiklerini anlamak mümkün değil. Şu anda burada bulunan insanlar örgütlü, asgari ücretin üzerinde ücret alan insanlardır. Ama biz biliyoruz ki bu ülkenin ücret dengesizliği devam ederse, iç barış kalmaz, huzur kalmaz, kardeşlik duyguları körelir. Öncelikle Türk-İş yetkililerine sesleniyorum. Kurumda görev yapıyorsunuz, asgari ücreti belirlemek için o kurumdan çekilmek çare değil. Eğer çekiliyorsanız gereğini yerine getiriniz. Getirmiyorsanız bu suça ortaksınız.

Aynı şekilde Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda görev almayan, DİSK ve HAK-İŞ'e de bir çift sözümüz var. Biz nasıl olsa Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda yokuz. Eğer kötü bir sonuç çıkarsa Türk-İş' in sırtına ihale ederiz diye düşünmeyin. Sokaktaki örgütsüz insanlar, asgari ücrete mahkûm bırakılanlar, açlık ve sefaletle boğuşurken bulunduğunuz yerde rahat oturtmazlar. Biz Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri olarak temsili anlamda yaklaşık 1 haftadır asgari ücretin yükseltilmesi için imza kampanyası başlattık. Topladığımız imzaları Çalışma Bakanlığına ve Türk-İş yetkililerine göndereceğiz. Talebimiz çok yalın ve nettir. Asgari ücretten vergi alınmasın istiyoruz. Asgari ücret bu devletin kurumlarının açıkladığı yoksulluk sınırı ücretinin üstünde olsun istiyoruz. Bir şey daha istiyoruz; işçileri, emekçileri temsil ettiğini iddia edenler bu sese kulak versin istiyoruz. Bizleri oy deposu olarak gören siyasi partilere de sesleniyoruz. Yarın seçimler var, her biriniz yoksullukla boğuşan insanların yanına gideceksiniz. Biz asgari ücretten vergi almayacağız diye bizleri kandırmaya çalışacaksınız. Büyük ihtimalle bu ülkenin insanlarının bir kısmını kandıracaksınız. Ama kandırmanın sonu yoktur. İnsana yaraşır bir ücret her insanın haklı talebidir. Bizler, asgari ücretle yaşayanların insanca, insan onuruna yaraşır bir ücret almasını talep ediyoruz.”

“Bu onurlu mücadelede desteklerinizi bekler, örgütlülüğün gücüne olan inancımızla herkese iyi çalışmalar dileriz” diyen, bu dilek ve temennilerle konuşmasını bitiren Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan ve basın açıklamasına katılanlar temsili olarak toplanan imzaları Çalışma Bakanlığına ve Türk-İş yönetimine gönderdiler.

ÖNEMLİ NOT:  Basın açıklamaları videolarına www.aliagatv.com adresinden ulaşabilirsiniz.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı