• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bahar Dönemi Yeni Temsilci Eğitimi Sona Erdi

2024 yılı Bahar Dönemi Yeni Temsilci Eğitimi 13 Haziran tarihinde üçüncü grup derslerinin ardından sona erdi.  İlki 13 Mayıs tarihinde başlayan ve 3 grup halinde yapılan eğitimlere toplam 115 temsilcimiz katıldı.

14.06.2024

Sendikamızın örgütlü olduğu işyerlerinden yeni temsilci arkadaşlarımızın katıldığı 2024 yılı Bahar Dönemi Yeni Temsilci Eğitimi bugün 3. grup derslerinin tamamlanmasının ardından sona erdi.

Toplamda 3 grup halinde yapılan eğitimlerin ilki 13-17 Mayıs, ikincisi 27-31 Mayıs, üçüncüsü ise 10-13 Haziran tarihleri arasında yapıldı ve toplam 115 temsilcimiz Yeni Temsil Eğitimini başarıyla tamamladı.

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterliği bünyesinde hazırlanıp, Eğitim Servisi tarafından koordine edilen eğitimler haftanın 5 günü devam etti. Her haftanın son günü sendikamız Merkez Yönetim Kurulu temsilcilerle bir araya gelerek hem ülkemizin hem de sendikamızın gündeminde öne çıkan gelişmeleri temsilcilerle paylaştılar, onlardan gelen soruları yanıtladılar. Sendikamız uzmanlık birimleri de kendilerine ayrılan süre zarfında sunumlarını yaptılar, kendi sorumluluk alanlarına dair temsilcilere bilgi aktardılar.

Üçüncü Grup Yeni Temsilci Eğitimi Kurban Bayramı sebebiyle 13 Haziran Perşembe günü sona erdi. Saat 16.00’da sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Genel Mali Sekreteri Mehmet Kaya ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda temsilcilerle bir araya geldi. Genel Sekreter Ahmet Baranlı ve Genel Yönetim Sekreteri Ali Haluk Koşar yoğun programları sebebiyle eğitime katılamadılar.

Yaklaşık 2 saat süren program, Merkez Yönetimi ve temsilcilerimiz arasında deneyim aktarımı ve fikir paylaşımı açısından oldukça verimliydi. Temsilcilerimiz işyerlerinde yaşadıkları sorunları, her gün daha da derinleşen vergi adaletsizliği, enflasyon, hayat pahalılığı, kamu işçilerinin son dönemde yaşadıkları mağduriyetler, işkollarını düzenleyen NACE kodlarındaki belirsizliklerin işyerlerine yansıması gibi birçok başlıkta yöneticilere sorularını yönelttiler. Merkez Yöneticilerimizin soruları yanıtlamasının ardından temsilcilere sertifikaları verildi.