Genel Başkanımız Süleyman Akyüz ile Genel Mali Sekreterimiz Mehmet Kaya bugün Toros Tarım Adana-Ceyhan İşletmesi ziyaretlerinin ardından, Mersin/Akdeniz’de kurulu bulunan Toros Tarım’da grevde olan üyelerimizle biraraya geldiler. Genel Merkez Yöneticilerimizi Mersin Şube Başkanımız Erdem İyim ve Şube Yönetimi ile grevdeki üyelerimiz ve şubelerimizin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilcilerimiz karşıladı. Merkez Yöneticilerimize Adana Şube Yöneticilerimiz ve grevci üyelerimiz de eşlik etti.
Genel Başkanımız burada üyelerimize yaptığı konuşmasında; Biz sendika olarak hiçbir zaman grevi amaç olarak görmeyiz. Petrol-İş 46 bine yakın üyesiyle, yöneticisiyle şubeleriyle arkanızdadır. Türkiye'nin şuan ki durumu itibariyle sizlerin büyük bir dayanışma ve cesaret ile greve çıkmanızı yürekten kutluyorum. Bu büyük ailenin kalpleri burada, tüm örgütün selamları var. Petrol-İş tüm grevlerini başarı ile tamamlamıştır. Bizler verdiğimiz emeğin karşılığını almak istiyoruz. İnşallah Toros Tarım İşyerinde de başarılı olacağız." dedi. Konuşmasının sonunda işverene çağrı yapan Akyüz, “Çalışanlarınıza çifte bayram yaptırın. Burası büyük bir holdinge bağlı. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları sıralamasında güzel bir yerde. Bizler de böylesi güzel bir yerde çalışanların da güzel bir şekilde yaşaması için mücadele veriyoruz. Siz de çalışanlarınızın memnuniyetine önem veriyorsanız, aidiyet duygusunu geliştirmek istiyorsanız taleplerine kulak verin ve bu iş çözülsün” dedi.
Genel Başkanımız başarı ve zafer dileğini ileterek konuşmasını sonlandırdı.
Grevlerimizin devam ettiği TPI, DYO ve Temel Conta işyerlerinde çalışan üyelerimiz 31 Mayıs Cumartesi günü Çiğli/Kasaplar Meydanı’nda ortak basın açıklaması yaptı.
Sendikamız Adana ve Mersin Şubelerinin örgütlü olduğu Toros Tarım işyerindeki grevimiz 11. gününde. İki farklı fabrikada 200’ü aşkın üyemizim çalıştığı Toros Tarım’da mücadelemiz güçlenerek devam ediyor.
Sendikamız İstanbul 2 Nolu Şubesinin örgütlü olduğu Reckitt Benckiser’de grevimiz kararlılıkla devam ediyor. Üyelerimiz grev alanında kararlı, talepleri karşılanıncaya haklı mücadelelerin süreceği mesajını veriyorlar.
Grev sürerken, grev alanına yapılan ziyaretler üyelerimize güç veriyor. 29 Mayıs Perşembe günü sendikamız Genel Sekreteri Ahmet Baranlı, Genel Yönetim Sekreteri Ali Haluk Koşar, Merkez Denetim Kurulu Üyeleri Abdulkadir Eligür ile Mehmet Salih Güneri grev alanını ziyaret ederek üyelerimizle bir araya geldiler.
Genel Merkez Yöneticilerimizi İstanbul 2 Nolu Şube Yöneticilerimiz ve üyelerimiz sloganlarla karşıladılar. Grev alanında yapılan sohbette İstanbul 2 Nolu Şube Başkanımız Engin Bedir grevin gidişatı ve gelişmeler üzerine bilgi verdi, Genel Merkez Yöneticilerimiz de Petrol-İş Sendikasının bütün örgütüyle grevdeki üyelerinin yanında olduğu mesajını verdiler.
Sendikamız Gebze Şubesi öncülüğünde devam eden Portakal Plastik-Porvil Çatı grevleri tüm kararlılığı ve direnciyle devam ediyor. Üyelerimiz gece-gündüz demeden haklarını savunmak için mücadelelerine devam ediyorlar.
Bugün sendikamız Genel Sekreteri Ahmet Baranlı, Genel Yönetim Sekreteri Ali Haluk Koşar, Merkez Denetim Kurulu Üyeleri Abdulkadir Eligür ile Mehmet Salih Güneri grev alanını ziyaret ederek üyelerimizle bir araya geldiler. Grev çadırında, verilen mücadelenin seyri üzerine değerlendirmeler bulunuldu, Portakal-Porvil işyerleri ve devam eden 5 işyerindeki grevin başarıya ulaşması için ortak ve birlikte mücadele etmenin önemine vurgu yapıldı.
Grev ziyareti dayanışma duygularının iletilmesi ve başarı dilekleri ile sona erdi.
Temel Conta, TPI Kompozit, Portakal-Porvil, Dyo Boya, Toros Tarım ve Reckitt Benckiser’deki grevlerimiz kararlılıkla devam ediyor. Emeğinin karşılığını almak, adil bir yaşam ve güvenceli bir gelecek için üyelerimizin yaktığı çoban ateşi memleketin 5 farklı şehrinde yanmaya devam ediyor.
Grevlerimize güç katmak için dayanışma ziyaretleri de devam ediyor. Bugün sendikamız Genel Sekreteri Ahmet Baranlı, Genel Yönetim Sekreteri Ali Haluk Koşar, Merkez Denetim Kurulu Üyeleri Abdulkadir Eligür ile Mehmet Salih Güneri Dyo Boya’da üyelerimizle bir araya geldiler.
Ziyarette grevin gidişatı üzerine sohbet edildi, birlikte ve ortak mücadelenin grevi zafere ulaştıracağı vurgusu yapıldı. Genel Sekreterimiz Ahmet Baranlı ve Genel Yönetim Sekreterimiz Ali Haluk Koşar yaptıkları konuşmalarda Petrol-İş Sendikasının bütün örgütüyle üyesinin yanında olduğu mesajını verdiler. Devam eden grevlerin başarıya ulaşması adına çalışmaların devam ettiğini söylediler.
Grev ziyareti başarı dilekleri ve “Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganlarıyla sona erdi.
Petrol-İş Bandırma Şubesi'nin örgütlü olduğu işyerlerinden yeni üyeler, iki oturumluk eğitim programında bir araya geldi. Dün saat 17.00'de ilk oturumu gerçekleştiren eğitim programı, bugün sabah 11.00'de gerçekleştirilen ikinci oturumla tamamlandı. Eğitime Petrol- İş Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda, Bandırma Şube Başkanı Tuncay Topuz, Şube Başkan Yardımcıları Ahmet Kınay ve Yalçın Karacaoğlu, Eğitim Uzmanı Erhan Kaplan, Uzman Yardımcısı İbrahim Polat, işyeri temsilcilerimiz ve üyelerimiz katıldı.
Eğitim, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda'nın Merkez Yönetim Kurulu adına üyelerimizi selamlamasıyla başladı. Ardından sözü Bandırma Şube Başkanı Tuncay Topuz aldı, eğitimin üyelerimiz için verimli geçmesini diledi.
Eğitim uzmanlarımızın sunumlarıyla devam eden programda, sendikaların yapısı, Petrol-İş'in tarihi, sendikal birliğin gücü ve dayanışmanın önemi ele alındı. Üyelerimizin katkılarıyla zenginleşen eğitim, temsilcilerimizin ve üyelerimizin iyi dilekleriyle sona erdi.