• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Batman Şubemizdeki Üyelerimize Sendikal Eğitim

Eğitim ve Hukuk Servislerinin katılımıyla 4 Şubat Çarşamba günü Batman Şubemizde örgütlü üyelerimize eğitim verildi. Eğitime Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Sekreterimiz Salih Akduman, Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda ve Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut da katıldı.

06.02.2020

Üyelerimize yönelik düzenlenen düzenlenen eğitime Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Sekreterimiz Salih Akduman, Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda ve Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut ile Eğitim ve Hukuk Servisleri katıldı.

Petrol-iş'in eğitimlere verdiği önemin aktarıldığı açılış konuşmalarında, bu eğitimin de başarılı olması temennisinde bulunuldu. Batman Şube Başkanımız Şehmus Kaygusuz yaptığı konuşmada, “Davetimizi kırmayıp buraya gelen Sayın Genel Başkanımıza ve Merkez Yönetim Kuruluna teşekkür ediyor, şubemizde ve işyerlerimizde karşılaştığımız her türlü konunun ele alınacağı bu eğitimin başarılı olmasını diliyorum” dedi.  Ardından, tüm merkez yöneticileri üyelerimizi selamlayan ve iyi dileklerde bulunan birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Süleyman Akyüz,  “Öncelikle geçtiğimiz günlerde ülkemizde yaşanan depremden dolayı hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum. Eylül ayında yapılan kongrede Genel Başkanlık görevini devraldık. Yaklaşık 5 aydır üyelerimizle buluşup fikir alışverişinde bulunuyoruz. Petrol-İş Sendikası olarak işçinin, emekçinin hakkını elimizden geldiğince savunacağız inşallah. İşçinin emek vererek akıttığı alın teri ile bize verdiği aidatın keyfe göre ve gereksiz harcanmasına müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonra her şey yasalara, Anatüzüğümüze ve yönetmeliklere uygun yönetilecektir.” dedi.  Akyüz ayrıca son 3 aydır TPAO’da yaşanan mesai sıkıntısı için Genel Müdürlük düzeyinde görüşmeler gerçekleştirdiklerini, Genel Merkez olarak bu konunun da takipçisi olacaklarını belirtti. “Ödenmeyen mesailer konusunu çözüme kavuşturmak için görüşmelerimiz devam edecek.” diyen Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, “Katılımcılara ve Batman Şubemize bizi misafir ettikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Eğitim Uzmanımız Erhan Kaplan tarafından verilen eğitimde üyelerimize grev, sınıf dayanışması, sendikal aidiyet, işsizlik sigortası, vergi dilimleri, kıdem tazminatı başta olmak üzere emeğin gündemine ilişkin birçok başlık ayrıntılı bir şekilde katılımcılara aktarıldı.

Öğleden sonraki oturumda da Petrol-İş Avukatı İrfan Taşkın da bir sunum gerçekleştirdi ve işçilerin çalışma hayatında karşılaştıkları sorunlar, yasal hakları, iş kazaları gibi birçok konuda bilgilendirme yaptı. Eğitime katılan üyelerimizin sorularını cevapladı.

Oldukça verimli geçen eğitimde üyelerimiz, bu tarz eğitimlerin daha sık yapılmasını talep ettiler.