• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bedaş işçileri direnişin 24. gününde

BEDAŞ’ta çalışan 156 işçinin işten çıkarılmasının ardından başlayan direniş 24. gününe girdi. Direnişin 24. günü dolayısıyla bir yürüyüş düzenleyen BEDAŞ işçileri mücadelelerinde kararlı olduklarını ilan etti.

02.11.2011

BEDAŞ’ta çalışan 156 işçinin işten çıkarılmasının ardından başlayan direniş 24. gününe girdi. Direnişin 24. günü dolayısıyla bir yürüyüş düzenleyen BEDAŞ işçileri mücadelelerinde kararlı olduklarını ilan etti.

BEDAŞ’ta yeni gelen taşeron şirketin sendikalı işçi çalıştırmak istememesi üzerine işten çıkarılan 156 işçi direnişin 24. gününe girdi. BEDAŞ önünde çadır direnişinde bulunan işçilere destek için bugün Enerji Sen’in çağrısıyla Taksim Tramvay Durağı'ndan BEDAŞ merkezi önüne yürüyüş gerçekleştirildi.

"Geri adım atmayacağız"
BEDAŞ önüne yapılan yürüyüşün ardından burada işçilere bir konuşma yapan Enerji Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, 24 gün önce direniş çadırını kurdukları zaman mücadelelerini işten çıkarılan işçiler işe geri dönene kadar sürdüreceklerini ilan ettiklerini ve bundan geri adım atmayacaklarını dile getirdi.

İşçilerin yasadışı bir biçimde işten çıkarıldığını belirten Kartal, yasa gereği elektrik iş kolunda taşeron işçi çalıştırılamayacağını, asıl işverenin BEDAŞ olduğunu ifade etti.

“BEDAŞ yönetimi çözümsüzlükte ısrar ediyor”
Kamil Kartal’ın ardından söz alan BEDAŞ işçisi Ömer Kaplamacı ise işçiler adına basın açıklamasını okudu. BEDAŞ yönetiminin yaşanan sorunun çözülmemesi noktasında ısrarını sürdürdüğünü dile getiren Kaplamacı şöyle konuştu: “Çalışma Bakanlığı işçiler BEDAŞ’ın asıl işçileri derken ve mahkemede bu konuda taraf olurken, yine devletin kurumu olan BEDAŞ, hukuksuzluğu sürdürürken işçilerin iş başı yapması için hiçbir adım atmıyor.”

Taşeron şirketin işi bitmiş olsa dahi BEDAŞ’ın bir kamu kurumu olduğunu ve kamu kurumlarında hizmette kesinti yapılamayacağını vurgulayan Kaplamacı, BEDAŞ işçilerinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yaşanan sorunların sadece işçileri değil halkı da çok yakından ilgilendirdiğini belirten Kaplamacı, şu an İstanbul’da Çağlayan, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu, Sarıyer ve Beyazıt ilçelerinde sayaç açma, kesme ve ihbarname dağıtımı yapılamadığını söyledi. Bunun nedeninin BEDAŞ yönetiminin çözümsüzlükte ısrarlı olması olduğunu vurgulayan Kaplamacı, bu nedenle vatandaşların borcunun katlandığını dile getirdi.

İşçiler pankart astı
İşçiler BEDAŞ merkez binası önüne yaptıkları yürüyüş sırasında polis tacizine uğrarken BEDAŞ Genel Başkanı Kamil Kartal konuşma yaptığı sırada işçiler BEDAŞ binasından aşağıya pankart indirdiler.