• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

'BEDAŞ'ta şalter inecek'

İşten çıkarılan BEDAŞ işçileri yaptıkları kitlesel basın açıklamasıyla taşeron çalışmaya ve hukuksuz uygulamalara teslim olmayacaklarını söylediler. Aynı saatte BEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Enerji-Sen yetkilileriyle yaptığı görüşmede işçilerin işe alınacağını söyledi ancak net bir tarih vermedi.

SENDİKA.ORG
07.09.2011

Enerji-Sen üyesi 70 BEDAŞ işçisinin, bağlı oldukları taşeron şirketin ihaleden men edilmesi gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. Enerji-Sen işten çıkarmaları ve taşeron çalışma sistemini Taksim’de yaptığı kitlesel basın açıklaması ile protesto etti.

Taksim tramvay durağında 12.30’da bir araya gelen Enerji-Sen üyesi işçiler “BEDAŞ’ta şalter inecek Taşeron gidecek-Enerji-Sen” yazılı bir pankart açtılar. “Bakanlık kararı uygulansın”, “Kadro hakkımız, söke söke alırız”, “Patron susacak, işçiler konuşacak” dövizlerini taşıyan işçiler “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır”, “Taşerona teslim olmacağız”, “Sendika haktır, engellenemez” sloganları attı.

Eylem sırasında yapılan konuşmalarda BEDAŞ’ın Çalışma Bakanlığı’nın kararına aykırı bir şekilde taşeron işçi çalıştırmaya devam ettiği ve daha önce prim üzerinden ücretlendirmenin işçilerin verdiği mücadeleyle kaldırıldığı vurgulandı.

İşçiler, işten çıkarılmalarını ve taşeron çalışmayı protesto ederken Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal BEDAŞ Genel Müdürlüğü’nde işçilerin durumu hakkında bir görüşme yaptı.

devamı için: