• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İş mevsimlik ama ölüm sürekli:

Bir günde 19 mevsimlik işçi yollarda can verdi

Her yaz mevsiminde yaşanan ve pek çok kentin nüfusundan fazla insanın geçim derdiyle kısa süreli yer değiştirdiği mevsimlik işçi göçünde sadece bir günde gerçekleşen iki 'kazada' 19 işçi hayatını kaybetti.

23.07.2012

Yaz mevsimiyle birlikte yollara düşen yüzbinlerce mevsimli işçi, geçimlerini sağlamak için çıktıkları yolculuklarda canlarını bırakmaya devam ediyor. Her yaz mevsiminde yaşanan ve pek çok kentin nüfusundan fazla insanın geçim derdiyle kısa süreli yer değiştirdiği bu işçi göçünde sadece bir günde gerçekleşen iki 'kazada' 19 işçi hayatını kaybetti.

İstanbul'dan memleketlerine dönen Ağrılı işçilerinin kiraladığı minibüs 20 Temmuz Cumartesi günü sabah saatlerinde lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıktı. Kontrolden çıkan minibüse bir kamyonetin çarpması sonucu 13 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

KAZADA ÖLEN İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ ŞÖYLE

''İsa Karadağ, Salih Karadağ, Çetin Erkut, Muhammet Üstündağ, Dinçer Çetin, Ebru Adalı, Fatih Yıldız, Abdurrahman Demir, Mehmet Deniz, İbrahim Adalı, Demet Kızılay, Dilara Kızılay ve Nara Kızılay.''

YARALANANLARIN LİSTESİ İSE ŞÖYLE:

''İsmet Sarı, Fırat Karadağ, Halis Baran, İlhan Tan, Bülent Ögdüm, Ercan Aydın, Ferhat Yıldız, Feyyaz Yıldız, Ferdi Yıldız, İlhan Önder, Okan Önder, Mustafa Söğüt''

KIRIKKALE'DE 6 ÖLÜM

Kırıkkale'de mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi. Kazada 6 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

Ankara'dan Kırşehir'in Kaman ilçesine çalışmaya giden mevsimlik işçileri taşıyan minibüsün sol lastiği, Karakeçili- Bala karayolunun Sülübük Mevkii'nde patladı. Kontrolden çıkan minibüsün devrilmesi sonucu Mehmet Kılıç (19), eşi Fatma Kılıç (18) ile çocukları 1 yaşındaki Melike ile 3 yaşındaki İbrahim Halil Kılıç, 4 yaşındaki Fatma Nur Kılıç ve aynı yaştaki Musa Diler öldü.

Kazada yaralanan 6 kişi ise Kırıkkale ve Ankara'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı

Kaynak: EmekDünyası.Net/Sendika.org/dha