• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bir hekim öldürüldü, binler eylemde

Gaziantep’te bir doktorun, bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesi sağlık emekçilerini sokağa döktü. Ülkenin dört bir yanında binlerce emekçi saldırıya tepki gösterdi.

18.04.2012

Gaziantep’te göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Dr. Ersin Aslan'ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesi sağlık emekçilerini sokağa döktü. Türk Tabipler Birliği'nin çağrısıyla 19 Nisan günü "şiddete karşı" 1 günlük grev kararı alan hekimler, bugün de ülkenin dört bir yanında eylemler gerçekleştirdi.

Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi önünde bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, 16 Nisan günü “Güvenceli İş İnsanca Yaşam” çadırını kurmak isteyen Dev Sağlık-İş üyelerine yapılan polis saldırısı ile bir hekimin öldürülmesini protesto etti. Hastane bahçesinde toplanan sağlık emekçileri adına Dev Sağlık-İş Kocaeli Bölge Temsilcisi Talat Tunç basın açıklamasını okudu. Tunç, saldırıları kınadıklarını ve çadır eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Tunç’un ardından Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kuvvet Lordoğlu, yaklaşık 30 öğretim görevlisi adına bir açıklama yaptı. Kocaeli SES ve Kocaeli Tabip Odası adına yapılan açıklamaların ardından eylem sona erdi.

Kaynak: www.sendika.org