• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bir Yıkım Harekatı: Özelleştirme "Her Şey Satılık"

Geçtiğimiz günlerde Petkim’i satma girişiminin fiyaskoyla sonuçlanması Türkiye’de özelleştirme adı altında oynanan kirli oyunu bir kez daha gözler önüne serdi.

 

17.09.2003

Geçtiğimiz günlerde Petkim’i satma girişiminin fiyaskoyla sonuçlanması Türkiye’de özelleştirme adı altında oynanan kirli oyunu bir kez daha gözler önüne serdi.

 

İçeride ve dışarıda Türkiye’nin gözbebeği sanayi kuruluşlarını yok etmek, ele geçirmek ya da bu kuruluşların kaynaklarını kendi çıkarları için kullanmak isteyenlerin kirli oyunları bir kez daha açığa çıktı. Ama hükümet bu kirli oyunlara alet olmaktan  halkın malını haraç mezat satmaktan vazgeçmedi.

 

SORUYORUZ; KÂRLI VE VERİMLİ DEV KURULUŞ TÜPRAŞ’I NEDEN SATIYORSUNUZ?

        

BATIRILAN 22 ÖZEL BANKANIN TOPLUMA MALİYETİ  20 MİLYAR DOLARI GEÇTİ. BU SATMAK İSTEDİKLERİ PETKİM'E BİÇTİKLERİ DEĞERİN 30 KATI.

YANİ SAYILARI 20'Yİ BULMAYAN HORTUMCU 30 PETKİM'İ YUTTU AMA HESABI SORULMADI…

 

Faizlere vergiler yetmiyor, zamlar yetmiyor, TÜPRAŞ, PETKİM TÜGSAŞ nasıl yetsin...

İLK 7 AYDA ÖDENEN FAİZ 40 KATRİLYON, TOPLANAN VERGİ

44 KATRİLYON …YANİ VERGİLERİMİZİN YÜZDE 95’İ İLE FAİZ ÖDENMİŞ …

 

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarını alalım onlar da bize çalışsın, diyorlar, bu da yetmiyor, Türkiye’nin gençlerini alalım Irak’ta onlar bizim yerimize ölsün diyorlar...

 

TÜPRAŞ SATILIK, PETKİM SATILIK, TÜGSAŞ SATILIK, ORMANLAR SATILIK, OKULLAR BİLE SATILIK...

 

Peki Hükümet ne yapıyor, bunların hepsini bu iç ve dış hortumculara gümüş tepsi içinde sunuyor. Bununla da yetinmiyor üç kuruş uğruna gelin ormanları yağmalayın diyor, gelin okullarımızı, müzelerimizi alın diyor, elinde megafon patates soğan satar gibi “bu ülkede herşey satılık, gelin alın” diye bağıra bağıra geziyor.

 

Biz her yıl milyonlarca dolar katma değer yaratan, Türkiye’nin her bir bireyinin refahının artışına doğrudan katkı sağlayan PETKİM, TÜPRAŞ, TÜGSAŞ, TEKEL gibi sanayi kuruluşlarının satılmasına, yerli-yabancı hortumcuların eline teslim edilmesine izin vermeyeceğiz. Biz bunun adının “TALAN” olduğunu, özelleştirmenin ise “YALAN” olduğunu haykırıyoruz ve haykırmaya devam edeceğiz. Ama bununla da yetinmiyoruz, diyoruz ki; “Satmayın, yatırım yapın” Gelin yeni yatırımlarla, yeni istihdam olanakları yaratalım, daha çok üretelim, hergün fakirleşen değil, zenginleşen bir ülke haline gelelim...

 

 

İŞSİZ SAYIMIZ 4 MİLYONA MERDİVEN DAYADI. KAMUNUN YATIRIMA AYIRDIĞI PAY İSE FAİZ BÜTÇESİNİN 20'DE 1'İ..

EVET 20 FAİZE , 1 YATIRIMA…

 

Biz Türkiye’nin sanayi kuruluşlarına yönelik özelleştirme saldırısının derhal durdurulmasını istiyoruz. Daha önce de söyledik, yine söylüyoruz; Bu tesisler hükümetten satılık olabilir ama işçisinden ve halkından, yani sahibinden satılık değildir!

 

Bu tesisleri hükümetten alsanız bile bizden alamayacaksınız, bu tesisleri görmek için kapısından bile giremeyeceksiniz.

 

Bir kez daha hatırlatıyoruz; PETKİM’e, TÜPRAŞ'A, TÜGSAŞ'A  kimse talip olmasın. Bu Kuruluşlar halkın malıdır, işçinin malıdır ve de öyle kalacak. Hükümet’e sesleniyoruz; özelleştirme adı altındaki yalana son verin, bu talanı durdurun. Ya da yeni fiyaskolara hazır olun.

Bu ülkenin geleceği halkın malını satmakta değil, yeni TÜGSAŞ’lar, PETKİM’ler , TÜPRAŞ'lar kurmakla kurtulur…

                            

                                                                       Merkez Yönetim Kurulu adına

Mustafa ÖZTAŞKIN

                                                                                        Genel Başkan