Medyada Türk-İş Genel Kurulu

Birlik ve beraberlik mesajı

HÜRRİYET
12.12.2011

Dün yapılan seçimle sona eren genel kurulda, geçerli sayılan 360 oyun 223’ünü Mustafa Kumlu, 137’sini ise Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın aldı. Buna göre Kumlu, Sendikal Güç Birliği Platformunda girdiği yarıştan zaferle ayrılmış oldu. Türk-İş Yönetim Kurulu, Genel Sekreter Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreter Ergün Atalay, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar’dan oluştu. Türk-İş Genel Başkanlığına yeniden seçilen Mustafa Kumlu, genel kurulda alınan kararların Türk-İş’in manifestosu olduğunu ve  bu manifestonun kendilerine rehberlik edeceğini söyledi.

Kaybeden olmadı
Türk-İş için artık yeni şeyler söylemenin zamanı olduğunu ifade eden Mustafa Kumlu, şöyle konuştu: “Genel kurulun etkilerinden arınıp tek yürek, tek yumruk halinde dev sorunların çözümü için el ele yürümek gerekiyor. Biz birlik ve bütünlük içinde oldukça, tek bir yürek, tek bir ses oldukça önümüzde hiç kimse, hiçbir güç duramayacaktır. Genel kurulda kazananın ve kaybeden olmadı. Protestolarla, sloganlarla, yapılan konuşmalarla genel kurulumuza Türk-İş topluluğunun her rengi yansıdı. Tabanında her türlü eğilimi barındıran Türk-İş’e yakışan da budur. Genel kurulda ifade edilen her görüşü zenginliğimiz olarak kabul  ediyoruz. Olumlu ya da olumsuz tüm eleştirileri önemsiyoruz. Türk-İş yönetimi ve başkanlar kurulu bu eleştiriler ışığında yoluna devam edecek.”