• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ABD Yaptırımlarla Ülkemizi Teslim Alamaz

BU MEMLEKET BİZİM

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, ABD'nin son dönemde ülkemize uyguladığı yaptırımlara karşı bir açıklama yayınladı.

14.08.2018

Ülkemiz ve ABD arasında son dönem artan gerilimler, 10 Ağustos 2018 tarihinde ABD Başkanı Donald Trump tarafından açıklanan Türkiye'den gelen çelik ve alüminyumdan alınan gümrük vergilerinin iki katına çıkarılması ile yeni bir boyut kazanmıştır. ABD'den gelen gümrük vergilerinin yükseltilmesi hamlesi ve özellikle savunma sanayindeki yaptırım tehditleri, ekonomimizdeki kırılganlıkların etkisiyle TL'deki değer kaybını hızlandırmıştır.

Yıllardır dünyanın en büyük emperyalist gücü olan ABD'nin bu konumunu korumak ve diğer ülkeleri kendine bağımlı kılmak adına uyguladığı politikalar, artık bir saldırı niteliğine ulaşmıştır. Emperyalistlerle stratejik ortaklığın mümkün olamayacağı bir kez daha görülmüştür.

ABD'nin yaptırımları ve tehditleri asla kabul edilemez! Halkımız, emperyalist müdahale ve yaptırımlara, geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde gereken cevabı verecektir.

Ülkemiz üzerindeki bu tehditler, ekonomimizin bağımlı yapısı ve yıllardır biriken sorunlar nedeniyle bir süredir TL'deki değersizleşmeyi tetiklemekte ve bir borç krizine zemin hazırlamaktadır.

Son yaşanan gelişmeler, dışa bağımlılığı artıran sermaye yanlısı ve sıcak paraya dayalı ekonomik politikaların ülkemizi bir uçuruma sürüklediğini bir kez daha ortaya koymaktadır. Ülke ekonomisi, dışa bağımlı yapısıyla dışarıdan gelecek yaptırım ve tehditlere karşı son derece kırılgan hale gelmiştir.

ABD yaptırımlarına karşı çıkarken, ekonominin bu yapısal sorunlarının giderilmesi için derhal adımlar atılmalı, ekonomiyi krize sürükleyen sermayeden yana politikalar yerine emek yanlısı ve bağımsız politikalar benimsenmelidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Genel Başkan
Ali Ufuk YAŞAR