• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bursalı kadınlar iş cinayetlerini lanetledi

Bursalı kadınlar 2005 yılında Bursa Özay Tekstil’de yanarak ölen 5 kadın işçiyi unutmadı. 29 Aralık saat 18:30’da Heykel Mahfel önünde toplanan Kadın Platformu üyeleri ve işçiler buradan Orhangazi parkına kadar yürüyüş gerçekleştirdiler.

SENDİKA.ORG
30.12.2011

29 Aralık 2005'te Özay Tekstil Fabrikası'nda işten kaytarmamaları için çıkış kapıları kilitlenen kadınlar, yangın sırasında dışarı çıkamamış ve yanarak hayatlarını kaybetmişlerdi. Kadın işçileri anmak için ölümlerinin yıldönümünde Setbaşı Mahfel önünde toplanan platform üyeleri, sloganlar eşliğinde Orhangazi Parkı’na yürüdü.

Canımız yanıyor, öfkemiz büyüyor!

15 yaşındaki Ayşe Denizalan, 18 yaşındaki Sadife Düdüş, 21 yaşındaki Gülden Çiçek, 27 yaşındaki Necla Özveren ve üç aylık hamile 32 yaşındaki Sevgi Sesli’yi anmak üzere parka yapılan yürüyüşün ardından okuduğu basın açıklamasına Elif Acar Aydın “canımız yanıyor, öfkemiz büyüyor!” diyerek başladı.

Kadınlar olarak mahkemenin 5 kızkardeşlerinin canına karşılık patrona biçtiği 182 bin TL’ye şaşırmadıklarını dile getiren Aydın, AKP iktidarı sözcülerinin söyledikleri kadın düşmanı sözlerle eşitsizliği, iş cinayetlerini, kadın cinayetlerini, tacizi, tecavüzü meşrulaştırdıklarını ifade etti ve her gün 5 kadının cinayete kurban gittiğini, her dakikada da bir kadının aile içi şiddete maruz kaldığını sözlerine ekledi.

Devamı için: