'Çalışanların tatmin olmayacağı bir şey yapılamaz'

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkanı,, Kıbrıs Türk Perolleri’nde çalışanların ikna ve tatmin olmayacağı herhangi bir şeyin yapılmasının mümkün olmayacağını söyledi.

06.10.2011

Kıbrıs Türk Petrolleri’nde örgütlü, Dev-İş’e bağlı Kıbrıs Türk Petrol İşçileri Sendikası (Petrol-İş), İnkişaf Sandığı’na ait olan yüzde 48’lik hisseyle birlikte şirketin tüm hisselerinin özelleştirileceğine ilişkin girişimler yapıldığı gerekçesiyle Kalecik’teki dolum tesislerinde bu sabahtan itibaren 24 saatlik uyarı grevi başlattı.

Çalışanların tümünün katıldığı bildirilen grevde tesisin giriş kapısına “%48 Tatar’ın Malı Değil, Kıbrıs Türkü’nün Malıdır” ve “ Ey Hükümet! Satıp Kapadığınız Yerlerdeki Çalışanlara Ne Oldu?” yazılı pankartlar asıldı.

Seyis,

Dev-İş Başkanı Mehmet Seyis, grev yerinde yaptığı açıklamada, “ilgili bakanların, iş adamlarıyla şirketin yüzde yüzünün pazarlığını yaptıkları” yönünde daha önceden aldıkları duyumların siyasetçilerin söylemleriyle doğruladığını savundu.

Seyis, “Bugün, 24 saatlik uyarı grevi gerçekleştiriyoruz. Beklentimiz, hükümetin şunu bilmesidir: Burada toplum malını satmaktan bahsediyorlar. Çalışanlar buradadır ve buranın tarafıdırlar. Bilecekler ki, çalışanların tatmin olmayacağı, ikna olmayacağı her hangi bir şeyi yapmaları mümkün olmayacaktır” dedi.