• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Cargill İşçilerini Gebze'de Flormar İşçileri Karşıladı

ABD merkezli gıda şirketi Cargill'in Bursa Orhangazi'deki fabrikasında sendikalaştıkları için işten atılan Cargill işçileri, direnişlerinin 150. gününde Orhangazi'den İstanbul'a yürüyüş başlattılar. 16 Eylül günü, yürüyüşlerinin dördüncü gününde Cargill direnişçilerini Gebze'de, aynı sebeple işten atılan Flormar işçileri karşıladı.

17.09.2018

Gıda şirketi Cargill'de, sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin direnişleri devam ediyor. Direnişçi işçiler, Orhangazi'de fabrika önündeki direnişlerini 150. gününde farklı bir boyuta taşıyarak İstanbul'a yürüyüş kararı aldılar.

Cargill işçilerini yürüyüşlerinin 4. gününde,  Gebze'de Flormar işçileri karşıladı. Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik, Gebze Şube Başkan Yardımcımız(Mali) Şivan Kırmızıçiçek, direnişçi Flormar işçileri ve Cargill emekçileri Topçular İskelesinde buluşarak, buradan Gebze Kent Meydanı'na doğru yürüyüşe geçtiler. Kent Meydanı'nda direnen Flormar ve Cargill işçilerini siyasi partiler, sendikalar ve emek örgütleri karşıladı.

Cargill işçileri adına konuşan Suat Karlıkaya, 153 gündür mücadele ettiklerini belirterek, “Biz bir aileyiz dediler yıllarca bu insanlara, ama sendikalaşmak istediğimizde aile olmayı unutup arkadaşlarımızı sokağa attılar” dedi. Konuşmasının devamında Karlıkaya “Flormar işçisinin mücadelesi yoktur, Cargill işçisinin mücadelesi yoktur, Türkiye işçi sınıfının mücadelesi vardır. İşçi sınıfı ayağa kalkarsa oturması zordur, işçi sınıfını ayağa kaldırmak boynumuzun borcudur, çocuklarımızın geleceğidir. bunu herkes bilecek, patronlar bilecek. Çocuklar iyi yaşasın diye babalar direniyor, anneler direniyor, hepimiz direneceğiz. Biz bir gelecek inşa ediyoruz bunu herkes bilecek” dedi.

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik de eylemde bir konuşma yaptı. Tekik konuşmasında, “Bugün ülkede siyasi partiler, basın, toplumun çok geniş katmanları sindirilmişken toplumun direniş adacıkları da yavaş yavaş oluşmaya başlıyor. Cargill direnişçilerinin, Flormar direnişçilerinin, 3. havalimanında kölelik dayatılan inşaat işçilerinin, Tayaş işçilerinin ve başarıyla biten DHL Express işçilerinin tüm eylemleri birer adacık olarak Türkiye halklarının, Türkiye işçi sınıfının önünü ve cesaretini, mücadele alanını açmaya devam ediyor. Biz sendikacılara, emek dostlarına, işçi sınıfının öncüsüyüz iddiasında bulunan herkese de bu mücadeleleri birleştirmek ve birleşik bir emek mücadelesi ile sermayeye ve onun siyasal sözcüsü olan iktidarlara kafa tutmak düşüyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından direnişçilerin buluşması “Yaşasın Sınıf Dayanışması” “Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganları ile son buldu.