• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İş cinayetleri rekora koşuyor

İş kazaları dur durak bilmiyor. Son iki günde yaşanan kazalarda 2 işçi hayatını kaybetti 8 işçi ağır yaralı.

14.05.2012

Türkiye iş kazalarındaki dünya 3.’lüğünü 1. sıraya yükseltmek yolunda ilerliyor.  Son iki günde iki işçi hayatını kaybetti, 8 işçi ise yaralı…

İstanbul Zincirlikuyu'da Zorlu Grubuna ait gökdelen inşaatında çalışan işçi, 10’larca metre yükseklikten düşerek hayatını kaybederken, Erzurum’da ise Şaban Temel adlı işçi kamyondan indirilen  kalorifer peteklerinin üzerine düşmesi sonucunda hayatını kaybetti.  Osmaniye'de ise yeni otogar inşaatının tavanının çökmesi sonucu 10 işçi göçük altında kaldı. Bu işçilerden 8’inin durumu ağır.

ZORLU’DA 3 AYDA BİR KAZA

İstanbul Zincirlikuyu’da Zorlu Grubu’na ait inşaatta çalışan bir işçi dün akşam, 10’larca metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti. İşçinin cesedi, savcının inceleme yapması için olay yerinde uzun süre bekletilirken, aynı inşaatta 3 ay önce de bir işçinin düşerek hayatını kaybettiği belirtildi.

İŞÇİLER AĞIR YARALI

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ise yeni otogar inşaatının tavanının çökmesi sonucu 10 işçi beton molozların altında kaldı.  Olay yerine sevk edilen ambulanslar ve polis ekipleri göçük altından 8 işçiyi ağır yaralı olarak kurtarılırken 2 işçi ise daha geç saatlerde ulaşılabildi.

PETEKLER İŞÇİNİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Erzurum’un Yakutiye ilçesi çevre yolunda bulunan bir depoya, kamyonda bulunun kalorifer petekleri, iş makinesiyle indirilmek istenirken işçilerden Şaban Temel'in üzerine devrildi. Ağır yaralanan 43 yaşındaki Temel, kaldırıldığı Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Temel'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi. Olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

 

Kaynak: EmekDunyasi.Net/Sol