CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TÜRK-İŞ’İ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart 2018 günü Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar'ın da katıldığı programda, Türk-İş Genel Merkezini ziyaret etti.

09.03.2018

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Genel Merkez binası girişinde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türk Metal üyesi kadın işçiler tarafından çiçeklerle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konfederasyonumuz Türk-İş'in Ankarada bulunan genel merkezine yaptığı ziyarete, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Türk-İş'e bağlı sendika genel başkanları ve sendikamız Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar katıldı.

Yaklaşık 1,5 saat süren ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Türk Metal Sendikasına üye kadınlara da hitap etti.

Ardından Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a KİT'lerdeki taşeron kadrosu, şeker fabrikaları özelleştirmeleri ve örgütlenme önündeki yasal engeller gibi iş hayatının sorunlarını içeren bir dosya sundu.

Ürosan Kimya'da Grev Başladı

Tekirdağ Çorlu'da faaliyetlerini sürdüren Ürosan Kimya Sanayii A.Ş. işyerinde anlaşma sağlanamaması üzerine bu sabah (18 Aralık)  greve çıkıldı. Sendikamız İstanbul 1 Nolu Şubemiz kapsamında olan Ürosan Kimya Sanayii A.Ş. işyerinde grev uygulamasına bugün başlandı. Sendikamızın kırk yılı aşkın bir süredir örgütlülüğünü sürdürdüğü ve toplam 55 kişinin çalıştığı Ürosan Kimya işyerinde bugün itibariyle 34 üyemiz bulunuyor. Ürosan Kimya işyeri ile Ağustos ayı başlarında başlayan toplu sözleşm...