• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

"Tasmalı değil, kelepçeliyiz"

Dışarıdaki Gazeteciler, hapisteki gazeteciler için yürüyor

Dışarıdaki Gazeteciler, KCK adı altında yapılan operasyonlarda tutuklanan gazeteciler için yürüyecek. Eyleme gazeteciler dışında toplumsal muhalefetin diğer bileşenleri de destek verecek.

08.06.2012

Gazetecilere yönelik baskıların artması üzerine Ahmet ve Nedim'in Gazeteci Arkadaşları adıyla eylemler yapıp toplumsal muhalefete yeni bir soluk katan gazeteciler, daha sonra "Dışarıdaki Gazeteciler" ismini almış bu adla ilk olarak 1 Mayıs'ta sokağa çıkmıştı.

"Dışarıdaki Gazeteciler" adı hem hapishanede çok sayıda gazeteci olduğunu hem de basın üzerinde baskıların dışarıda da sürdüğünü anlatıyor.

"Onlar içeride de susmayacaklarını kanıtladı, biz de Dışarıdaki Gazeteciler olarak hem onların yanında olduğumuzu hem de bizi susturamayacaklarını bir kez daha söylemek için meydana çıkıyoruz" diyen Dışarıdaki Gazeteciler 8 Haziran Cuma akşamı saat 19.00'da Taksim'de buluşuyor.

Gazetecilerin çağrı metni:

"Pozantı Cezaevi'ni,
Roboski katliamını,
Kimyasal silahları,
Faili meçhulleri,
Gözaltında kaybedilenleri,
'İntihar etti' denilen askerleri yazdıkları için,
24 Aralık 2011'de 36 gazeteci tutuklandı.

Haklarında 800 sayfa iddianame yazıldı.

Ve bir kez daha gördük ki 'suçları' büyük: Sayfalarca haber yaparak, toplumdan gizlenmeye çalışılan gerçekleri duyurmak, tarihe not düşmek...

Aynı 'suçu' işleyenleri geçmişte öldürerek, şimdi hapse atarak susturmayı deniyorlar.

Geçmişte başaramadılar, bu kez de başaramıyorlar.

KCK adı altında yapılan operasyonda tutuklanan ve beş aydır hapiste olan meslektaşlarımız, artık "içeriden" bildiriyor, parmaklıkların ardında olanları anlatıyorlar.

Onlar içeride de susmayacaklarını kanıtladı, biz de Dışarıdaki Gazeteciler olarak hem onların yanında olduğumuzu hem de bizi susturamayacaklarını bir kez daha söylemek için meydana çıkıyoruz.

KCK, Odatv, Devrimci Karargah ya da adı ne olursa olsun, aslında aynı operasyonla; değil 100, 1000 gazeteci de hapse atılsa gerçeklerin saklanamayacağını söyleyeceğiz bir kez daha.

Gazetecileri karalayarak, aslında gerçeğin üstünü örtme çabasında olanlara, 'Tasmalı değil kelepçeliyiz' diyeceğiz.

'Adaletsizliğin ve bu dönemde yaşananların tümünün tanığıyım' diyenleri, susmayacaklarını haykırmak için yanımızda olmaya çağırıyoruz."

Kaynak: www.sendika.org