• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

DİSK:KESK yalnız değildir!

DİSK,KESK Genel Merkezi'nin basılmasını protesto etti. DİSK tarafından yapılan açıklamada baskılara karşı birlikte mücadele çağrısı yapılarak,"Sınıf kardeşlerimiz ve örgütleri KESK yalnız değildir!" denildi.

13.01.2012

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), bu sabah KESK Genel Merkezi'ne yapılan polis baskını ile ilgili bir basın açıklaması yaparak polis baskınını kınadı. DİSK Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, daha önce genel merkez binası basılan ve bazı yöneticileri gözaltına alınan KESK'in, yeni baskı ve engellemelerle karşılaştığı belirtildi.

DİSK, baskının KESK'in önümüzdeki günlerde 4688 sayılı yasaya karşı eylem kararları aldığı günlere denk geldiğine işaret etti.

12 EYLÜL SÜRÜYOR

"Siyasi iktidarın bu saldırısı sadece KESK'e yönelik değil, bütün emek ve demokrasi güçlerine yöneliktir" diyen DİSK Yönetim Kurulu, 12 Eylül referandumundan sonra "devletleşmesini" hızlandıran AKP iktidarının 12 Eylül'ün sürdürücülüğünü yaptığını kaydetti.

Baskıcı ve otoriter dönemlerin simgelerinden olan DGM'lerin yerini "Özel Yetkili Mahkemeler" aldığının belirtildiği açıklamada, hak ve özgürlükler, hukuk ve adalet yok sayıldığına dikkat çekildi. Muhalif siyasi çevrelerden gazetecilere, aydınlardan öğretim üyelerine, çevre örgütlerinden öğrencilere ve sendikacılara kadar uzanan geniş bir yelpazede baskı ve gözaltılarla süren operasyonlarla toplum zapturapt altına alınmaya çalışıldığını ifade eden DİSK bu saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek şöyle dedi:

ZULÜM İLE ABAD OLANIN AHİRİ BERBAD OLUR

"Bunu yapanlara ve bundan medet umanlara, "Zulüm ile abad olanın ahiri berbad olur" özdeyişini kulak ardı eden iktidarların hüsranlarıyla dolu olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Emek ve demokrasi mücadelesinde önemli yeri olan KESK'i baskı ve engellemelerle susturacaklarını zannedenler yanıldıklarını anlayacaklardır.

KESK YALNIZ DEĞİLDİR!

Sınıf kardeşlerimiz ve örgütleri KESK yalnız değildir!

Bütün DİSK'liler, emek ve demokrasi mücadelesinde olduğu gibi yine KESK'in yanında ve omuz omuzadır. DİSK'in bütün altyapısı kardeşlerimizin hizmetindedir.

KESK'e yapılan saldırı ve engellemeleri şiddetle kınayan DİSK yönetim Kurulu ülkenin karanlığa hapsedilmesini istemeyen bütün halkı sıranın kime geleceğini beklemeden mücadele etmeye çağırdı. DİSK, ayrıca uluslararası işçi örgütlerine KESK'e yönelik baskılar karşısında acil dayanışma çağrısı yaptı.

Kaynak: EmekDunyasi.Net