• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Basın Açıklaması... Basın Açıklaması...

DOĞALGAZDA SEVİNDİRİCİ HABER

Zonguldak’ın 170 kilometre açıklarında Tuna-1 kuyusunda 20 Temmuz’dan itibaren Fatih sondaj gemisi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda doğalgaz keşfi yapılmıştır.

21.08.2020

Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuna açıklanan keşif, ülkemiz tarihinin en büyük doğalgaz rezervi keşfi olarak kayıtlara geçmiştir. 320 milyar metreküp olarak açıklanan muhtemel rezerv, söz konusu doğalgaz kullanıma sokulduğunda Türkiye ekonomisine önemli bir kaynak kazandıracaktır. Halihazırda cari açığın nedenlerinden birisi olan enerjide dışa bağımlılığımızın azaltılmasında büyük fayda sağlayacaktır.

Doğalgaz keşfinin ülkemize hayırlı olmasını diliyor, keşfin gerçekleşmesinde emeği olanlara teşekkür ediyoruz.

Örgütlü olduğumuz kamu kuruluşumuz TPAO’nun (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) kuyuda gerekli geliştirmeleri yapıp hızla üretime geçeceğine inanıyoruz. Yatırımlarla desteklendiği takdirde TPAO’nun, büyük kısmı üyemiz olan yetişmiş ve nitelikli işgücü ile birlikte enerjide yeni atılımlara imza atacağını biliyoruz.

Petrol ve doğalgazda ülkemizin dışa bağımlılığının ortadan kaldırılması için kamu kuruluşumuz TPAO’nun kamusal niteliğinin ve yapısının güçlendirilmesi gerektiğinin bir kez daha altını çiziyoruz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu adına
Süleyman Akyüz
Genel Başkan