• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Polimer Kauçuk değerlendirildi

Eaton ve Petrol-İş yönetimleri bir araya geldi

Sendikamız genel merkez yöneticileri ile sendikamızın örgütlü olduğu ve yaklaşık 1700 üyemizin çalıştığı Polimer Kauçuk'u satın alan Eaton şirketi temsilcileri 6 Eylül 2012 tarihinde sendikamız genel merkezinde bir araya geldi.

07.09.2012

Petrol-İş sendikası yöneticileri ile sendikamızın örgütlü olduğu ve yaklaşık 1700 üyemizin çalıştığı Polimer Kauçuk'u satın alan Eaton şirketi temsilcileri 6 Eylül 2012 tarihinde sendikamız genel merkezinde bir araya geldi.

Görüşmeye Petrol-İş Sendikası merkez yöneticileri, sendikanın İstanbul 1. Nulo şube yöneticileri ve ve sendika uzmanları ile Polimer Kauçuk işyeri temsilcileri ve çalışanları katıldı. Toplantıda Polimer Kauçuk firmasını satın alan Eaton şirketi adına pazarlama, insan kaynakları ve çalışma ilişkileri gibi alanlardan sorumlu yöneticiler bulundular.

Daha çok bir tanışma toplantısı havasında geçen görüşme de sendika yönetimi ve şirket yönetimi karşılıklı mevcut iyi ilişkilerin devam etmesi yönünde fikirlerini beyan ettiler.

Görüşmede Petrol-İş sendikası yönetimi adına konuşan Genel Başkan Mustafa Öztaşkın Eaton şirketinin köklü bir şirket olduğunu, kendi internet sitesinde ve basılı metinlerinde yer alan kendi davranış kuralları (Code of Conduct)  olduğunu belirtti. Şirketin bu kurallar çerçevesinde insan haklarına, işçi haklarına ve sendikal haklara saygı duyacağına inandıklarını söyledi.

Öztaşkın'dan sonra söz alan şirket yöneticilerinden Eaton Ürün Pazarlama Müdürü Raja Rajagopalan Eaton'un bütün dünyada uyguladığı yukarıda bahsedilen kuralları birer ilke haline getirdiği, sadece kendi şirketinde değil tedarikçilerinin de, hatta tedarikçilerinin tedarikçilerinin de bu ilkelere uyduğunu, Eaton'un insan haklarına, işçi haklarına ve çalışanlarına saygı duyan bir şirket olduğunu vurguladı.

Öztaşkın, yukarıdaki evrensel ilkelerden hareketle Eaton yönetiminin özellikle işçi sağlığı ve iş güvenliği konularında daha titiz politikalar uygulaması gerektiğini, kendi isteği ile işten ayrılmak isteyenlerin tazminatlarının verilmesi ile ilgili işyerinin mevcut uygulamayı devam ettirmesini, sayımlardaki sürelerin yıllık izinlerden düşülmemesini ve bu sürelerin ücretli izin olarak saymasını talep ettiklerini belirti.

Şirket yöneticileri sendikanın bu taleplerini değerlendireceklerini, şirketin işleyişini yeni yeni anlamaya çalıştıklarını, ancak şirketin özellikle iş sağlığı ve güvenliğine büyük önem verdiğini ve yukarıda belirtilen birçok konunun mevcut düzenlemeler çerçevesinde diyalogla çözüleceğine inandıklarını söylediler.  

Toplantı sendika ve şirket arasındaki olumlu ilişkilerin devam etmesi ve geliştirilmesi temennisiyle sona erdi.

Kaynak: Dış İlişkiler Servisi