• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Ece Seramik İşyerinde Greve Çıkan Üyelerimize Ziyaret

Ece Seramik grevinin birinci ayında sendikamız Genel Merkez Yönetimi üyelerimizi ziyaret etti. Ziyarette, kararlılık vurgusu öne çıkarken işverene de diyalog masasının kurulması çağrısı yapıldı.

26.08.2022

Sendikamız Düzce Şubesi'nin örgütlü olduğu ve Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde faaliyet gösteren Ece Seramik işyerinde greve çıkan üyelerimiz, Genel Merkez yöneticilerimiz ve uzmanlarımız tarafından ziyaret edildi. 25 Ağustos Perşembe günü yapılan ziyarete Genel Başkan Süleyman Akyüz, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda, Genel Yönetim Sekreteri Ünal Akbulut, Eğitim Servisi uzmanları Erhan Kaplan ve Esra Keskin ile Hukuk Servisinden Av. İrfan Taşkın katıldı.

Düzce Şubemize bağlı Ece Seramik işyerinde başlayan grevin 30. gününde Şube Yönetimini temsilen Şube Başkanı Ali Işık, Başkan Yardımcısı Mustafa Emel ve Başkan Yardımcısı Fırat Ay da grev alanındaydılar.

Ziyaret Genel Başkan Süleyman Akyüz’ün konuşması ile başladı. Akyüz “Biz işverenle diyaloğa hazırız. Tüm diyalog yollarını deneyeceğiz. İşverenin sendikayı tanımamak konusundaki tutumunu değiştirmesi gerekiyor.” dedi. Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Recepkethüda ise “Hakkımız olanı yasal yollardan arıyoruz. Bu yoldan dönmeyeceğiz, gerekirse grev alanının önünden şubemiz ve genel merkezimizle ayrılmadan bekleyeceğiz.” dedi.

Ziyaret daha sonra Eğitim Servisimiz ile Hukuk Servisimizin grevdeki üyelerimizin sorularını cevaplamasıyla devam etti. Canlı geçen soru cevapların ardından ziyaret sona erdi. Üyelerimizin talebi doğrultusunda en kısa zamanda yeniden bir araya gelmek üzere karşılıklı sözler verildi.

Genel Merkez Yöneticileri grev alanı ziyaretinden sonra Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile biraraya geldi. Görüşmede sendikamız heyeti tarafından Ece Seramik Grevi’ne ilişkin bilgi verildi. Petrol-İş’in diyalogtan yana tavrını sürdürdüğünü ve bir an önce müzakere masasının kurulması için çaba sarfettiğini ancak Ece Seramik işverenin toplu sözleşme sürecinde teklif vermeyerek müzakerelerin tıkanmasına neden olduğu Vali Tutulmaz’a aktarıldı. Oldukça verimli geçen görüşme, iyi niyet dilekleri ile sona erdi.

Petrol-İş Heyeti sonrasında Genel Maden-İş Sendikası’nı ziyaret ederek Başkan Hakan Yeşil ile biraraya geldi. Görüşmede sendikaların ve emekçilerin gündeminde öne çıkan başlıklar ele alındı, Ece Seramik Grevi’nin başarıya ulaşması için sınıfsal dayanışmanın önemine dikkat çekildi.