• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Elba Bant İşçileri Kazandı, Grevimiz Sona Erdi

Sendikamız Trakya Şubesinin yıllardır örgütlü olduğu Elba Bant işyerinde 25 Eylül 2024 tarihinde başlayan grevimiz 32. gününde kazanımla sonuçlandı.

26.10.2024

Elba Bant ile sendikamız arasında 1.7.2024-31.12.2026 dönemini kapsayan yeni dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri 23 Mayıs 2024 tarihinde başlamıştı. Yaklaşık 5 ay süren toplu pazarlık sürecinde başta ücretler olmak üzere üyelerimizin sosyal hakların geliştirilmesine dönük talepleri işveren tarafından kabul edilmemesi üzerine  25 Eylül tarihinde grevimiz başlamıştı.

Elba Bant Grevimiz üyelerimizin kararlılığı ve Trakya Şubemizin öncülüğünde 32 gün boyunca devam etti. Grev süresince işverenle temaslar devam etse de taleplerimizin karşılanmaması sebebiyle anlaşma sağlanamamıştı.

Son olarak 26 Ekim Cumartesi günü sendikamız Genel Merkezinde Elba Bant işveren yetkilileri ile sendikamız heyeti arasında bir toplantı gerçekleşti. Görüşme neticesinde anlaşmaya varıldı ve Elba Bant toplu iş sözleşmesi taleplerimizin karşılanması ile imzalandı.

26 Ekim Cumartesi günü imzalanan sözleşme toplantısında Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Mali Sekreterimiz Mehmet Kaya, Genel Yönetim Sektreterimiz Ali Haluk Yaşar, Elba Bant İşyeri CEO’su Ekrem Karpat, İşveren Avukatı Muammer Alp Pesok, Kiplas Çalışma ve Endüstri İlişkileri Uzmanı Onur Gözütok, Trakya Şube Başkanımız Ümit Çetintaş, Başkan yardımcımız (Mali) İlhan Kaya, TİS Uzmanımız Melis Akkuzu, Elba Bant işyeri temsilcilerimiz İlhan Koçer, Emin Bulut yer aldı.

Sözleşmenin üyelerimize, Elba Bant işyerine, sendikamıza ve işçi sınıfına hayırlı olmasını dileriz.

Grev süresince dayanışma gösteren sendikalara, demokratik kitle örgütlerine, siyasi partilere, Çerkezköy halkına, üyelerimize ve tüm sınıf dostlarına bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz, Yaşasın Sınıf Dayanışması