• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Emekliler insanca yaşam için yürüdü

“Demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz” diyen emekliler, DİSK’e bağlı Emekli-Sen’in çağrısıyla Ankara’da bir araya geldi. Emekliler, insanca yaşam, barış, demokrasi ve insan hakları için bir yürüyüş ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

28.05.2012

Sahte intibak yasasına, örgütlenme önündeki engellere, en temel kamusal haklara yönelik saldırılara karşı insanca bir yaşam ve insana yaraşır bir ücret isteyen emekliler DİSK’e bağlı Tüm Emekliler Sendikası’nın (Emekli-Sen) çağrısıyla dün (26 Mayıs) Ankara’da bir araya geldi. “Demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz” ve “Mücadele gücümüzü emeğimizden, direnme gücümüzü torunlarımızdan alıyoruz” diyen emekliler, taleplerini dövizlerine ve sloganlarına yansıtarak Kolej Meydanı’ndan Sakarya Meydanı’na yürüdü. Eyleme Halkevleri Emekli Hakları Meclisi de katılım sağladı. 

Genel-İş Çankaya Şubesi’nin taşeron işçilerinin üç gündür süren açlık grevini selamlayarak Sakarya Meydanı’na giren emekliler adına sendika başkanı Veli Beysülen basın açıklamasını okudu. AKP iktidarının 10 yılında işçilere, emekçilere, haklarına sahip çıkanlara, adalet ve barış isteyenlere yönelik saldırılardan örnekler veren Beysülen, intibak yasası diye öne sürülen uygulamaları yutmadıklarını söyledi. Beysülen, 12 Eylül yasalarını aratmayacak düzenlemelerin yapıldığının altını çizdi. Genç-Sen, Çiftçi-Sen ve Emekli-Sen’e yönelik kapatma kararlarını hatırlatan Beysülen, AKP’nin ulusal ve uluslararası sözleşmelere karşı geldiğini vurguladı. 

Beysülen’in ardından DİSK Genel Başkan Yardımcısı Metin Ebetürk, TTB Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu da kısa birer konuşma gerçekleştirerek emekliler ile dayanışma içerisinde olduklarını açıkladılar. Konuşmaların yapılmasının ardından yaklaşık 3 saat süren oturma eylemine geçildi ve eylem, çekilen halaylarla son buldu.

Kaynak: www.sendika.org