• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Eylül ayında iş kazaları bilançosu

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin çeşitli sektörlere yönelik hazırladığı iş kazaları ve cinayetleri raporuna göre Eylül ayı içerisinde 59 işçi iş kazasında hayatını kaybederken 619 işçi de yaralandı.

03.10.2011

Kadıköy iskele meydanında bir araya gelen İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi üyeleri adına raporu Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Ercan Zincir açıkladı. Basına yansıyan iş kazaları ve ölümleri rakamlarında bir çarpıtma olduğunu belirten Zincir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı rakamlarının da gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.

Zincir’in açıkladığı rapora göre sektörlere göre meydana gelen ve yaralanma ve ölüme yol açan olaylar şöyle:

"Maden sektöründe, 4 ölüm, 4 yaralanma, belediyelerin kanalizasyon işlerinde çalışan 4 işçi göçük altında kaldı, 2 işçi trafik kazasında yaşamını yitirdi, 2 işçi ise yaralandı. Enerji sektöründe inşaat halindeki barajlarda 5 işçi öldü, 2 işçi yaralandı. İnşaat sektöründe 17 işçi öldü, 52 işçi yaralandı. Tekstil kolunda 2 işçi öldü, 29 işçi yaralandı. Konaklama sektöründe 18 işçi, metal sektöründe 6 işçi yaralandı, birer işçi öldü. En çok ölümlerin yaşandığı gemi ve tersane sektöründe eylül ayı içerisinde 1 işçi öldü, 2 işçi işitme kaybı yaşadı.

devamı için