Fas ulusal sendikal merkezi UMT 18 Ocak 2014'te Kazablanka'da kadınlara yönelik bir eğitim çalışması düzenledi. Çalışma toplantısının konusu şöyle belirlenmişti: “İşyerinde kadınlara yönelik şiddet: Çalışan kadınların haklarının ağır bir ihlali”. Etkinliğe sivil toplum örgütlerinden kadınlar da katıldılar. Bununla, sendikal hareket ile Fas Demokratik Kadın Derneği arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi amaçlanıyordu.
Toplantıda şiddetin çalışan kadınlar üzerindeki hukuki, ekonomik, siyasal, toplumsal ve psikolojik etkileri tartışıldı. Özellikle çalışma yaşamındaki şiddet üzerinde kadınları dışlamanın ve onların haklarını ihlal etmenin bir yöntemi olarak duruldu. Kadına yönelik şiddetle ilgili yasa tasarısı, kadına yönelik şiddetin bütün biçimlerine karşı mücadele stratejisi açısından eleştirel bir gözle okundu ve değerlendirildi. Katılımcılar tasarının daha etkin hale getirilmesi için şu önerilerde bulundular:
Sendika ve derneklerdeki kadınları kapsayan bir kadın ağı kurulmalıdır.
Toplumsal cinsiyete dayalı şiddet başta olmak üzere kadın sorunlarının tartışılması için çağrı yapılmalıdır.
Sessizliklerini bozup çalışma yaşamında ve toplumda uğradıkları haksızlıkları açıklamaları için çalışan kadınlara çağrı yapılması.
Kadınların artık sömürüye, şiddete, cinsel tacize ve mağduriyete uğramamalarını sağlayacak önlemler alınmalıdır.
Kadınlara karşı ayırımcılığı yasaklayan ve çalışan kadınları koruyan İş Yasası'nı ve mevzuatı uygulamak zorunlu hale getirilmelidir.
Çalışan kadınları korumak için iş sağlığı ve güvenliği komiteleri etkinleştirilmelidir.
İşyerlerinde ve sendikalarda şikâyet ve hukuki rehberlik merkezleri kurulmalıdır.
Anayasa ve onaylanmış uluslararası sözleşmelere uygun hale getirmek için Medeni Durum Yasası reforma tabi kılınmalıdır.
Kadınların haklarının korunmasını, siyasal, toplumsal ve ekonomik kazanımlarını güvence altına alan önlemler, mekanizmalar ve bütçeler içeren kamu politikaları oluşturulmalıdır.
Kadın işçilerin düşük ücretle sömürüsüne son vermek için adil çalışma politikaları ve yasal mekanizmalar oluşturulmalıdır.
Kadınlar hakları ve bu hakların nasıl savunulacağı konusunda eğitilmelidir.
Medyanın kadınlara karşı yaydığı kalıplaşmış önyargıları ve ikinci sınıf insan tutumunu kırmak amacıyla, kadınlara yönelik şiddete karşı mücadeleye ve eşitlik kültürünün yayılmasına aktif olarak katılması için medyaya çağrı yapılmalıdır.