• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Filipinler'de analığın korunması sendikaların gündeminin başında

Kadın işçilerin analık sağlık hizmetleriyle ilgili hakları Filipinler'de IndustriALL üyesi sendikaların gündeminde öncelikli konular arasında yer alıyor. Sendikalar bu hedefe ulaşmak için, ILO'nun Analığın Korunması Sözleşmesi'nin onaylanmasını sağlamaya çalışıyor.

12.02.2015

Filipinler kadın işçilere analık haklarının sağlanması bakımından diğer Asya ülkelerine oranla daha geri durumda.

“Filipinler'de gebeliklerin yüzde 60'tan fazlası yüksek riskli olarak tanımlanıyor ve gebelikte anne ölüm oranı yüksek; her 100.000 canlı doğumda 162 ölüm oluyor.” IndustriALL Küresel Sendika proje koordinatörü Ramon A Certeza, Filipinler'deki IndustriALL üyesi sendikalar adına 4 Şubat'ta yaptığı bir radyo söyleşisinde vurguladı bu gerçeği. Ramon analığın korunmasının sendikaların gündeminde önem kazandığını açıkladı.

IndustriALL Filipinler kadın komitesi, konuyu öncelikli bularak ILO'nun 183 nolu sözleşmesinin onaylanması için kampanya başlatma kararı aldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Filipinler'deki IndustriALL üyesi sendikalar analığın korunması konusunda ülke ölçeğinde bir kampanya başlatıyor. Kampanya ILO sözleşmesinde yer alan şu temel konulara ağırlık verecek: doğum izni, para ve sağlık yardımı, işyerinde sağlığın korunması, istihdamın korunması, ayırımcılık ve emzirmenin düzenlenmesi.

Certeza şöyle dedi: “Filipinler'de analığın korunması konusunda bazı yasal düzenlemeler var. Ama daha fazla şeyler yapılması gerekiyor. Mevcut düzenlemelerin uygulatılması ise hâlâ sorun.”

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı