Filistin’de Yaşanan Katliama Dair Açıklama

Merkez Yönetim Kurulu adına Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar; ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı sonrasında protesto eylemlerine başlayan Filistin halkına, İsrail Devleti tarafından yapılan saldırıları kınayan bir açıklama yayınladı.

15.05.2018

İsrail’in Filistin topraklarını işgal etmesinin yetmişinci yıl dönümü ve ABD’nin İsrail Başkonsolosluğunu Kudüs’e taşıyarak, Kudüs’ü İsrail’in sözde başkenti olarak tanıması sebebiyle 30 Mart’tan bu yana gerçekleştirilen gösterilerde, İsrail askerlerinin kurşunlarıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 100’ü geçti. Sadece 14 Mayıs tarihinde 60 Filistinli yaşamını yitirdi.

Emek sömürüsünün en acımasız şeklini bizzat yerinde görerek müşahede ettiğimiz Filistin topraklarında işgalci İsrail güçleri, emperyalist ABD’nin desteğini de arkasına alarak, tüm dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlemeye ve soykırım yapmaya yıllardır devam etmektedir. Dünyanın farklı coğrafyalarında çeşitli bahanelerle asker bulunduran ve müdahale eden -neyin birleşmişi olduğunu anlayamadığımız- Birleşmiş Milletler ise, söz konusu İsrail olduğunda bir türlü harekete geçememektedir.
Emperyalist ABD’nin güdümündeki siyonist İsrail’in yapmış olduğu katliamları şiddet ve öfkeyle kınıyoruz. Ve biliyoruz ki; zulüm asla payidar olmaz. Mazlum halkların mücadelesi, zalimlerin zulmünü durduracak ve Ortadoğu coğrafyasında adil bir barış sağlanacaktır.
Bu vesileyle; Filistin’deki haklı mücadelelerinde şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Başta üyesi olduğumuz IndustriALL Küresel Sendika, IndustriALL Avrupa Sendikası ve başkan yardımcılığı görevini yürüttüğümüz Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı Retunsee olmak üzere dünyadaki tüm sivil toplum kuruluşlarını, bu katliamı kınamaya davet ediyoruz.

Merkez Yönetim Kurulu adına

Genel Başkan

Ali Ufuk Yaşar

FLORMAR'DA DİRENİŞ SÜRÜYOR