• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

“Flormar Değil, Direniş Güzelleştirir” Diyenler Gebze'de Biraraya Geldi

23 Ekim Salı günü Gebze'de, Petrol-İş Sendikası ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi tarafından Flormar işçileri dayanışma amacıyla ortak bir etkinlik düzenlendi.

24.10.2018

Sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişe geçen, direnişlerinde ise 162 günü geride bırakan Flormar işçileri için sendikamız ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi tarafından yüzlerce kişinin katılımıyla dayanışma gecesi düzenlendi.

Onlarca sendika, emek dostu kurumun yanısıra yüzlerce kişinin de dayanışma gösterdiği bu etkinlik, Flormar işçileri için hem moral kaynağı hem de mücadelelerinin kitleselleşmesi bağlamında yeni bir soluk oldu.

Sendikamızdan da Genel Merkez ve şubeler düzeyinde bu etkinliğe katılım gösterdi. Genel Merkez Yöneticilerimizden Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik de etkinliğe katılarak Flormar işçileri ile dayanışma gösterdiler. Ayrıca,  Aliağa Şube, İzmir Şube ve Kocaeli Şube yöneticileri de bu etkinlik de Flormar işçilerini yanlız bırakmadılar.

Flormar işçileriyle dayanışma etkinliğinin açılış konuşması ve sunuculuğunu Enver Aysever yaptı. Aysever, konuşmasında Flormar işçilerinin, ülkedeki işçi direnişlerinin simgesi haline geldiklerini vurguladı. Yüzlerce kişinin katıldığı etkinliğin yapıldığı salona direnişteki işçiler "Flormar işçisi tarih yazıyor"sloganlarıyla giriş yaptı.

Belgesel gösteriminin ardından onlarca aydın ve sanatçının Flormar işçileriyle dayanışma mesajları video halinde yayınlandı. Aydın ve sanatçıların ardından IBM Türkiye çalışanlarının, Gayrettepe plaza çalışanlarının, Beşiktaş Belediye Çağrı Merkezi çalışanlarının, Gayerettepe Levent işçi avukatların ve Ford Otosan emekçilerinin, direnen inşaat işçilerinin Flormar'daki direnişle dayanışma mesajları okundu.

Sendikamız Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz de burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında ebze Organize Sanayide bulunan bütün işverenlerin Flormar direnişine karşı çıktığını söyleyerek "Eğer Türkiye işçi sınıfı ve emek dostları başarıya ulaşmak istiyorsa FLormar'daki mücadeleye destek olmalıdır"dedi. Flormar işçilerine yapılan ziyaretlerin önemli moral desteği sağladığını söyleyen Akyüz, aynı zamanda direnişteki işçilerle yapılan maddi yardımların da gerekli olduğunun altını çizdi. "Seçimler sırasında bütün partiler flormar önüne gelmiştir, fakat seçimlerden sonra bunların bir kısmı Flormar direnişini unutmuştur" diyen Petrol-İş temsilcisi, dayanışmaya devam eden bütün kuruluşlara teşekkür etti. Petrol-İş Gebze Şubesi adına konuşan Akyüz, konuşmasını "Flormar’a sendika girecek" sözleriyle bitirdi.

"Flormar değil direniş güzelleştirir" dayanışma gecesi, etkinliğe katılan sanatçı ve oyuncuların dayanışma için sahne almaları ve söylenen şarkıların ardından erdi.