Flormar İşçisine Yine Yasak!

30.11.2018

En temel Anayasal haklarından birini kullanarak sendikaya üye olan Flormar emekçileri, haksız gerekçelerle ve yasalara aykırı bir şekilde işten atılalı 200 gün oldu. 200 gündür direnişlerine devam eden Flormar emekçilerine işveren tarafından yapılan haksızlığın yanısıra, mülki idarelercede yasaklar konuluyor. Gebze Kaymakamlığı, direnişteki Flormar işçilerinin direniş alanında soba yakmasını, çadır kurmasını ve ses aracından müzik çalmasını yasakladı.

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik de 28 Kasım günü direniş alanına giderek Flormar işçilerine yapılan hukuksuzluğa karşı bir konuşma yaptı. Tekik konuşmasında “Biz elbette yasaları dikkate alan bir noktadan direnişimizi sürdüreceğiz ancak bu sebeplerle direnişin sonlanacağı ya da mücadelemizin zayıflayacağı duygusunu besleyenler, hayal kırıklığına uğrayacaklar” dedi. Direniş alanının ne Flormar emekçileri ne de Petrol-İş Sendikası tarafından terk edilmeyeceğini belirten Tekik, “Flormar emekçisinin mücadelesinden kimlerin rahatsız olduğunu biz iyi biliyoruz; Gebze Organize Sanayi bölgesi sermayesinin, Flormar mücadelesini görmezden gelen kimi siyasilerin bu mücadeleyi sönümlendirmek istediğinin farkındayız” dedi. Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz konuşmasını hiçbir şekilde Flormar emekçisini yanlız bırakmayacaklarını belirterek sonlandırdı.