• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Gebze Şubemizde Örgütlü Nedex İşyerinde Grev

86 üyemizin çalıştığı Nedex İşyerinde aylardır devam eden sözleşme görüşmelerden sendikamızın tüm çabalarına rağmen sonuç alınamadı. Özellikle ücret ve ücrete bağlı maddeler konusunda ilerleme kaydedilememesi, sözleşme görüşmelerinin tıkanmasına neden oldu.

17.06.2021

Gebze Şubemizin örgütlü olduğu ve Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kurulu bulunan Nedex Kimya San. Tic. A.Ş.  ile Petrol-İş arasındaki yeni dönem toplu sözleşme görüşmeleri 29 Ocak 2021 tarihinde başlamıştı. 86 üyemizin çalıştığı Nedex İşyerinde aylardır devam eden sözleşme görüşmelerden sendikamızın tüm çabalarına rağmen sonuç alınamadı. Özellikle ücret ve ücrete bağlı maddeler konusunda ilerleme kaydedilememesi, sözleşme görüşmelerinin tıkanmasına neden oldu.

Tüm bu gelişmeler üzerine Nedex işyerinde 17 Haziran Perşembe günü grev başladı. Sabahın erken saatlerinde işyerine, “Bu işyerinde grev vardır” pankartı asılmasıyla, üyelerimiz grevlerini coşkuyla ilan ettiler.Gebze Şube Yönetimi ve şubemizin örgütlü olduğu diğer işyerlerinden temsilciler de grevin ilk saatlerinde grev alanına gelerek Nedex emekçilerine desteklerini gösterdiler. Grevin ilk saatlerinde kitlesel bir şekilde bir basın açıklaması yapılarak grev kamuoyuna da ilan edilmiş oldu. Gebze Şube Başkanımız Eyüp Akdemir  Nedex  Grevinin başarıya ulaşması için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini, Nedex işçinin asla yalnız kalmayacağını belirtti.