• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Gebze'de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

Sendikamız Gebze Şubesi’nin de bileşeni olduğu Gebze Sendikalar Birliği’nin  çağrısıyla Gebze Kent Meydanı’nda 1 Mayıs coşkulu bir şekilde kutlandı. Sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz de Gebze’deki 1 Mayıs mitingine katıldı.

02.05.2022

1 Mayıs İşçilerin Uluslararası Birlik ve Mücadele Günü Gebze’de kitlesel bir şekilde kutlandı. Gebze Sendikalar Birliği’nin çağrısıyla yapılan 1 Mayıs mitingi oldukça coşkuluydu. Gebze Kent Meydanı’nda yapılan 1 Mayıs kutlamasına sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz de katıldı.

Petrol-İş’in kitlesel katılım gösterdiği 1 Mayıs kutlamasına, Gebze ve İstanbul 2 Nolu şubelerimizin yönetici, temsilci ve üyelerinin yanı sıra Gebze Sendikalar Birliği bileşenleri, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve dernekler de yer aldı.

Saat 14.00’te Gebze Trafo Meydanı’nda toplanan işçi ve emekçiler davul zurna ile Gebze Kent Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş esnasında Petrol-İş kortejinde “İş ekmek özgürlük”, “Yaşasın 1 Mayıs” ve “İş, aş, adalet Petrol-İş’e  emanet” sloganları  yükseldi.

Yürüyüşün ardından Gebze Kent Meydanı'nda buluşan işçiler ve emekçiler önce saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu. Konukların selamlamasının ardından gerçekleştirilen basın açıklamasını Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın okudu. Açıklamada artık olağan hale gelen zamlar, her geçen gün ağırlaşan ekonomik koşullar, azalan alım gücü ile birlikte artan yoksullaşma öne çıkan başlıklar oldu. İşçi sınıfının değil sermayenin korunduğu belirtilen açıklamada, sermayenin her geçen gün kârını daha da arttırmasına rağmen işçilerin ve emekçilerin ikinci sınıf yurttaş muamelesi gördüğüne dikkat çekildi. Örgütlenerek ve birleşerek zorlukların aşılabileceği vurgusuyla açıklama sona erdi.

Konuşmaların ardından 1 Mayıs kutlamaları halaylarla sona erdi.