Gebze'de Ekonomik Krize Karşı Kitlesel Eylem

Gebze Sendikal Birliği'nin “Krizin Sorumlusu Değiliz Faturayı Biz Ödemeyeceğiz!” çağrısıyla binlerce işçi biraraya gelerek işten atmalara, zorlaşan hayat şartlarına karşı seslerini yükseltti.

24.10.2018

23 Ekim Salı günü Gebze Sendikalar Birliğinin çağrısıyla Gebze'de binlerce işçinin katılımıyla kitlesel bir miting organize edildi. Gebze eski öğretmenevinin önünde toplanmaya başlayan kitle 'Krizin faturası patronlara', 'Direne direne kazanacağız', 'Atılan işçiler geri alınsın' sloganlanlarıyla Kent Meydanı'na yürüdü.

Gebze Sendikalar Birliği bileşenleri mitinge oldukça yoğun bir katılım gösterdiler. Ayrıca Gebze'de faaliyet yürüten işçi sendikaları, memur sendikaları, işçi dernekleri ve işçi sınıfı mücadelesine gönül vermiş birçok kurumun yanısıra, siyasi partiler, dernekler, oda temsilci ve üyeleri de eyleme katılarak destek verdiler. Direnişçi Flormar İşçileri de eylem alanında bulunarak shaklı davalarını bir kez daha kamuoyu gündemine taşıdılar.

Genel Merkez Yöneticilerimizden Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik'in yanısıra Aliağa Şube, İzmir Şube ve Kocaeli Şube yöneticileri de eylem alanındaydılar.

Yürüyüşün ardından kent meydanında düzenlenen kitlesel basın açıklamasını Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve sendikamız Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz okudu. Süleyman Akyüz “Bugün Gebze hareketli günlerinden birini yaşıyor. Önümüzdeki süreçte yaşayacağımız büyük krizin öncesinde Gebze Sendikalar Birliği olarak bir basın açıklaması yaparak hem kriz hem örgütlenmenin önündeki engeller hem de yaşanan bütün sıkıntılarla ilgili sorunlarımızı dile getireceğiz. Başka yerde göremeyeceğiniz; burada başardığımız, birlikte hareket ettiğimiz Gebze Sendikalar Birliği olarak biraradayız” dedi. Konuşmasının devamında Akyüz “Ekonomi büyürken işçilere pay vermeyenler şimdi ‘Aynı gemideyiz’ diyor. Hükümetin emekçilerden fedakarlık beklemesi kabul edilemez. Krizi yüklenmesi gereken patronlardır. İşçilerin krize karşı bir araya gelerek örgütlenmekten başka bir şansı yoktur. Gebze’de kriz fırsatçılığına izin vermeyeceğiz, haklarımızı sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Basın açıklamasınının ardından, meydanda bulunan kitle Petrol-İş ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi tarafından ortak organize edilen Flormar İşçileri ile Dayanışma etkinliğine katıldılar.