• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Başkan Süleyman Akyüz Batman’da

10-11 Ekim 2024 tarihlerinde Batman’da bulunan Genel Başkanımız Süleyman Akyüz şubemizin örgütlü olduğu işyerlerini ziyaret ederek üyelerimizle biraraya geldi.

12.10.2024

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere  Batman’a giden Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, ilk olarak 10 Ekim Perşembe günü Batman şube binamızda Batman Şube Başkanımız Veysel Kartal, Başkan Yardımcılarımız M. Emin Kapuci, Mesut Okay (Mali), Adıyaman Şube Başkanımız Mehmet Karaman, Adana Şube Başkanımız Bülent Kılıççıoğlu, Adıyaman Şube Başkan Yardımcılarımız Hacı Yusuf Doğan, Abdülkerim Fırat (Mali) ile şubemizde örgütlü işyerlerinde çalışan temsilcilerimiz ve üyelerimizle ile biraraya geldi.
Genel Başkan Akyüz, Batman ve Adıyaman Şube Yöneticilerimiz temsilcilerimiz ve üyelerimizle ülke gündemi ve çalışma hayatı başta olmak üzere, vergi adaletsizliği ve 20 Ekim’de gerçekleşecek olan Büyük Ankara mitingine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkanımız şube ziyaretinin ardından sendikamızın yıllardır örgütlü olduğu, TÜPRAŞ Batman Rafinerisine ziyaret etti. Burada üyelerimiz, Genel Başkan Akyüz’e çalışma koşulları, talep ve beklentilerine ilişkin bilgi verdiler, sorunlarını aktardılar. Toplantının ardından Tüpraş Batman Rafineri Müdürü Ahmet Cemil ile görüşme yapıldı. Petrol-İş ile Tüpraş arasındaki ikili ilişkiler, yeni yıl itibariyle başlayacak toplu iş sözleşmesi hazırlıkları, üyelerimizin çalışma koşulları hakkında görüşme yapıldı.
Tüpraş işyeri ziyareti sonrası ise heyet TPAO Batı Raman Petrol Üretim sahasını ziyaret etti.  TPAO Batıraman Petrol Üretim Sahasına yapılan  ziyarette hem üyelerimiz hem de TPAO Bölge Müdürü Murat Karataş ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Genel Başkanımızın Batman programının son ziyareti 11 Ekim Cuma günü Şırnak’ta bulunan Gabar Dağı TPIC Sondaj Kulesi ve Şırnak Bölge TPAO SEÇ sahası ve dolum tesislerinde çalışan üyelerimizle ile bir araya geldi. Üyelerimiz, Genel Başkan Akyüz’e çalışma koşulları, talep ve beklentilerine ilişkin bilgi verdiler, sorunlarını aktardılar. Bu ziyarette Genel Başkanımıza Batman, Adıyaman ve Adana Şube yöneticilerimiz eşlik etti.

Genel Başkanımızın bu ziyaretleri istişari açıdan oldukça verimli geçerken, üyelerimiz tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.