• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar IndustriALL Küresel Sendika İstişare Toplantısına katıldı

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Uluslararası örgütümüz IndustriALL Küresel Sendika'nın 12 Ocak 2018 Cuma günü düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

12.01.2018

Uluslararası örgütümüz IndustriALL Küresel Sendika'nın düzenlediği istişare toplantısı 12 Ocak 2018 Cuma günü Ankara'da bulunan Tes-İş Sendikası Genel Merkezinde yapıldı.

Toplantıya IndustriALL Küresel Sendka'ya ülkemizden üye sendikamız Petrol-İş başta olmak üzere Tes-İş, Maden-İş, Teksif, Belediye-İş, Genel Maden-İş, Çimse-İş, Kristal-İş, Selüloz-İş, Deriteks, Dok-Gemi-İş, Birleşik Metal-İş, Lastik-İş, Tekstil, Tümka-İş, Çelik-İş, Öz İplik-İş, Türk Enerji Sen, Türk Tarım Orman-Sen sendikalarının büyük bir bölümünün temsilcileri katıldı.

Toplantıya IndustriALL Küresel Sendikayı temsilen Genel Sekreter Valter Sanchez katıldı. Küresel sendikal hareketin ve Türkiye sendikal hareketinin sorunlarının da konuşulduğu toplantıda sendikamız Petrol-İş'i ise Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar temsil etti.

Toplantıda IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreteri Valter Sanches, Türkiye'deki üyeleri ile Türkiye çalışma hayatının genel konularını değerlendirdi.

Toplantıda bir konuşma yapan Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar KHK'lar ve işçi hakları konusuna dikkat çekti. IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreteri Valter Sanchez'in Brezilya'da emperyalizmin saldırılarına ve yakın gelecekte fosil yakıtların İngiltere ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde kısıtlanacağı ve giderek ortadan kalkacağına yönelik açıklamaları üzerine söz alan Yaşar; emperyalizmin tıpkı Brezilya gibi Türkiye'ye yönelik de saldırılarda bulunduğunu belirtti. Ali Ufuk Yaşar konuşmasının devamında fosil yakıtların geleceği konusunda tarafların diyalog içinde bu süreci yönetmesi gerektiğini söyledi.

Toplantı sendikaların görüşlerini ve önerilerini bildirmelerinin ertesinde öğlen üzeri sona erdi.