• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

MESAJ

Genel Başkanımızdan Mesaj

Merkez Yönetim Kurulumuz, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını ve Tel Aviv’deki Büyükelçiliği buraya taşıyacaklarını   belirten açklamasını kınayan bir mesaj yayımladı.

07.12.2017

KUDÜS AÇIKLAMASI

ABD Yönetiminin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması yönünde yaptığı skandal açıklamayı reddediyoruz.

Bu hukuksuz açıklama, siyasî olarak karışık Ortadoğuda barışın artmasına değil, bölgenin daha da karışmasına sebep olacaktır. Müslümanların ilk kıblesi, aynı zamanda Hristiyanlık ve Musevilik için de kutsiyet ifade eden bu önemli şehrin, ABD Başkanı tarafından, bütün dünyayı karşısına alarak, sadece işgalci İsrail’i memnun edecek şekilde İsrail’in başkenti olarak tanınması, bölgedeki huzursuzluğu daha da artıracaktır. Alınan bu kararın sonuçlarının ne olacağını öngörmek ve yaşanabilecek hadiseleri kontrol altında tutmak, dünyanın jandarmalığına soyunan ABD’nin bile kudretini aşacaktır.

ABD'nin başını çektiği emperyalist güçlerin bölgede gerçekleştirdiği provokasyonların son örneği olan bu karar, başta Filistinliler olmak üzere Ortadoğunun emekçi halklarının irade ve direnişleri karşısında hükümsüz kalacaktır.

1980 yılında alınan Birleşmiş Milletler kararını hiçe sayan bu sorumsuz açıklamayı ve ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması kararını kınıyoruz. Dünya barışını bozacak ve bölgeyi ateş çemberine sokacak bu karardan acilen vazgeçilmelidir.

Merkez Yönetim Kurulu adına

Genel Başkan

Ali Ufuk Yaşar