Genel Başkanımız'ın Petkim ve Tüpraş İşyerleri Ziyareti

07.07.2008

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın 07.07.2008 tarihinde Tüpraş ve Petkim iş yerlerimizi ziyaret etmiştir.Tüpraş iş yerimizde temsilci Yönetici arkadaşlarımızla bir değerlendirme toplantısı yaptıktan sonra, Petkim'e gelerek yemekhanedearkadaşlara seslendi. Şube Başkanı Salih Mehmet AYDINGenelBaşkanımıza işçilerin huzurunda hoş geldin dedikten sonra son zamanlarda iş yerinde yaşanan sorunlara değindi. İş yerimizin Kamu'dan Özel sektöre geçmesiyle bir takım yasal değişikliklerin olduğunu ama sendika olarak bunların hassasiyetle takip edilerek, her hangi bir hak kaybına neden olabilecek şeyler konusunda önlem alındığını söyledi. AYDIN özellikle son zamanlarda yaşanan işveren kaynaklı sorunlara da değinerek, hiç kimsePetkim işçisinin ve Petrol-İş sendikasının sabrını sınamaya kalkmasın biz neToplu İş Sözleşmemizden ne de yıllardır yerleşmiş çalışma geleneklerimizden vazgeçmeyeceğiz herkes bunu iyi bilmelidir dedi.Genel Başkan dakonuşmasında Petkim'in devriyle yeni bir sürece girildiğini, fakat bu sürecin hiç kimsede bir tedirginlik yaratmaması gerektiğini söyledi. Bir yandan da işveren yetkililerine seslenerek, buradaki çalışma huzurunu bozucu davranışlar için onları uyardı.Genel Başkan Petkim'de yeni yatırımlar yapılması gerektiğini Sendika olarak da bu yatırımların takipçisi olacağımızı ve bu üretimin de buradaki işçi ile olacağını söyledi. Arkadaşlara sendikalarınagüvenmelerini ve sendikalarından habersiz hiç bir şey yapmalarını söyledi. Petkim işçisinin hiç kimsenin yönlendirmesine ihtiyacı yoktur,Petkim işçisinin bilinçli ve örgütlü olduğunu dolayısıyla kendi kararını en iyi şekilde vereceğini söyledi.Genel Başkanımız arkadaşların alkışları ve sloganlarıyla konuşmasını tamamladı.Petrol-İş SendikasıAliağa Şubesi