Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova'dan Tüpraş İşçisine Destek

Tüpraş Aliağa Rafenerisi'nde eylemler devam ediyor. Bugün yapılan eyleme Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova ve Petkim işçileri katılarak Tüpraş işçilerinin mücadelesine omuz verdiler.

17.05.2019

Dört buçuk aydır müzakereyle sonuçlandırmaya çalıştığımız Tüpraş toplu iş sözleşme görüşmelerimiz sonrasında işverenin kazanılmış haklarımıza yönelik saldırgan tavrı devam ediyor. Toplu iş sözleşme görüşmelerimizin hangi sebeple tıkandığı artık tüm kamuoyunca biliniyor. Tüpraş işvereni, alın terimize, emeğimize saldırırak kazanılmış haklarımızı yok etmeye, Tüpraş işçisinin örgütlülüğünü zayıflatmaya çalışıyor. Ama herkes şunu da çok iyi biliyor ki yapılan tüm bu saldırılara karşı biz biriz, birlikteyiz ve bu kararlılıkla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Tüpraş işçisinin yaklaşık bir aydır sürdürdüğü eylemler bugün de devam etti. Bu sabah Tüpraş işçisinin ziyaretine Petkim işçileri de katılarak eylemlerine güç kattılar. Şube Başkanımız Ahmet Oktay, üyelerimize dönük yaptığı konuşmasına, Tüpraş işçisine destek ziyaretinde bulunan PETKİM işçisini selamlayarak başladı. Şube Başkanımız Petkim işçisine verdikleri coşkulu destekten dolayı teşekkür ederek dün yapmış olduğu konuşmayı hatırlattı. Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğluna tekrar çağrıda bulunan Şube Başkanımız "değerli arkadaşlar dün de yaptığım konuşmamda değindim. Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu yayınladığı bildiride üyelerimize yönelik 'sendikanız sizi yanlış yönlendiriyor' demiş. Biz hep aynı şeffaflıkla işçimizden hiçbir şey saklamadan bugüne kadar tüm müzakerelerimizi yürüttük. Buradan Yelmenoğluna tekrar sesleniyorum, buyurun 4300 üyemizin gözü önünde müzakerelerimizi yürütelim. Biz hazırız." diye çağrıda bulundu.

Tüpraş işçilerinin bugün yaptıkları eyleme Genel Merkez Yöneticilerimizden Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova da katılarak destek verdi. Ahmet Oktay'ın konuşmasının ardından, sendikamız Genel Mali Sekreterimiz de bir konuşma yaptı. Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova konuşmasına, Tüpraş işçisini ve Tüpraş işçisinin onurlu, haklı mücadelesine, örnek dayanışma örneği gösteren Petkim işçisini selamlayarak başladı. Genel Mali Sekreterimiz "Değerli arkadaşlar sizlere otuz beşbin üyemizin selamını getirdim. Buradan da Batman'a, Kocaeli'ye, Kırıkkale'ye selam olsun." dedi. Petrol-iş Sendikası'nın 40 yıldır Tüpraş'la sözleşme imzaladığını aktaran Genel Mali Sekreterimiz "Tüpraş işçisi her hakkını bedel ödeyerek, mücadele ederek kazandı. Bizim bu haklarımızdan taviz vermemiz demek geçmişimize ve geleceğimize ihanet etmek demektir. Tüpraş işvereni Petrol-iş Sendikasının kırk yıllık emeğine ihanet edeceğini asla düşünmesin, aklından bile geçirmesin" dedi. Her sözleşmenin Tüpraş işçisi için umut olduğunu, yeni hak kazanmak olduğunu belirten Turgut Düşova "kimse kazanılmış haklarını kaybetmek için sözleşme yapmaz. Ey Koç Holding yöneticileri sizin gasp etmeye çalıştığınız bu üç maddeyi Petrol-iş Sendikası size asla teslim etmez" diye konuştu. Tüpraş işvereni bizleri Yüksek Hakem Kuruluyla tehdit ediyor diyen Genel Mali Sekreterimiz "grev hakkı işçilerin en insani hakkıdır. Uluslararası sözleşmelere göre Türkiye'de bu sözleşmeleri tanımıştır. Grev hakkı meşru haktır. Siz bizi YHK ile tehdit ederseniz biz de bu meşru hakkımızı kullanmaktan asla kaçınmayız.' dedi. Son sözlerinde Tüpraş işverenini uyaran Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova "göz diktiğiniz haklarımızdan vazgeçin. Aksi takdirde Tüpraş işçisi kararlıdır, bedeli ne olursa olsun bu mücadeleyi kazanacaktır. Nasıl olsa YHK var diye güveniyorsanız bizim de 4300 üreten Tüpraş işçimiz var. Bu mücadele tüm işçi sınıfının umudu oldu. Bu umudu asla düşürmeyeceğiz."diyerek sözlerini sonlandırdı.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...