• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ETKİNLİK

Genel Merkezimizde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği Yapıldı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü Merkez Yöneticilerimizin katılımıyla Genel Merkezimizin terasında çalışanlar ve aileleriyle birlikte hatırlandı.

08.03.2018

Petrol-İş Sendikası 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü çalışanlar ve aileleriyle birlikte genel merkezimizde yapılan kahvaltı  organizasyonu ile kutladı.Genel Merkezimizin terasında yapılan kahvaltı programına Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik ve Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut katıldı.

Programda  konuşma yapan Kadın Dergisi Genel Yayın Yönetmenimiz Selgin Zırhlı Kaplan, 8 Mart' ın Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmasının çıkış noktası ve tarihçesine yönelik bir konuşma yaptı. Ardından sözü alan Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar; “Bu günü sıradan bir kadınlar günü olarak algılamak ve o şekilde kutlamak çok yanlıştır. 8 Mart’ ın daha derin bir anlamı vardır. 8 Mart'ın kazanımlarını daha da ileriye götürebilmek için işçi sınıfının hak alma mücadelesi hız kesmeden devam edecektir.”dedi. Yaşar sendikamız Petrol-İş'in, yeni imzalamış olduğu IndustriALL’un kadına yönelik şiddete ilişkin “Küresel Sendika Taahhütnamesi” ile ilgili bilgi verdi.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından katılımcılara  hediyeler takdim edildi.