• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

GENEL ÖRGÜTLENME ve EĞİTİM SEKRETERİMİZ NİMETULLAH SÖZEN'DEN MEFAR'DA ÖRGÜTLENEN ÜYELERİMİZE MEKTUP

25.12.2013

Değerli Mefar  İşçileri

Geçtiğimiz günlerde aranızdan birçoğunun anayasal hakkını kullanarak sendikamıza üye olmasıyla başlayan; sabırla, kararlılıkla ve özveriyle sürdürülen örgütlenme çalışmaları sonunda, Çalışma Bakanlığı tarafından gönderilen tespit belgesinin 24.12.2013 tarihinde elimize ulaşmasıyla işyerinizde toplu sözleşme için gerekli üye çoğunluğuna eriştiğimiz tescillenmiş oldu. Mefar emekçilerini kutluyor, Petrol-İş ailesine hoşgeldiniz diyoruz.

Şimdi artık yetkimizi alma ve işverenle toplu sözleşmeye oturma zamanıdır. Umuyor ve diliyoruz ki Mefar işvereni gerekli sağduğu ve anlayışı gösterir, çoğunluk tespitine itiraz ederek, bizi boş yere hukuk labirentlerinde oyalamaz. İşverenlerin yasanın verdiği olanakları kullanarak yetki sürecini uzatmak adına, itirazlarda bulunmaları maalesef yaşanan örnekler arasındadır. biz Petrol-İş olarak Türkiye ilaç sektörünün bu önemli kuruluşuyla zaman kaybetmeden diyaloğa dayalı ilişkiler geliştirmek istiyoruz. Tıpkı Sandoz'da, Bayer'de, Zentiva'da, Novartis'te ve diğerlerinde olduğu gibi Mefar'da da kalıcı, sağlam, karşılıklı haklara saygı temelinde bir toplu sözleşme düzeni oluşmasını diliyoruz.

Çeşitli nedenlerle şimdiye kadar sendikamıza üye olamamış Mefar işçilerine de açık çağrı yapıyoruz: Gelin kendi örgütünüz olan Petrol-İş'e biran önce üye olun. Toplu sözleşmeyle sağlanacak haklardan yararlanın. Birliği, dayanışmayı, arttırın. Diğer üye arkadaşlarınız gibi sizler de kendinizi güçlü, gururlu ve güvende hissedin.

Petrol-İş şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Mefar işçileriyle güvene dayalı ve açık bir ilişki sürdürecektir. "Aslı olan", belgelere dayalı bilgileri iletmeye ve üyelerinin yanında olmaya devam edecektir.

Saygılarımızla

Gen. Örg. ve Eğit. Sekreteri

Nimetullah Sözen

 

İstanbul 2 Nolu Şube:

Tel: 0216 306 61 06- 0216 306 57 03
Fax: 0216 306 61 07
e-mail: istanbul2@petrol-is.org.tr
Adres: Kordonboyu Mah. Ankara Cad. Şehzade Sk. Ekşioğlu İş Merkezi No:6/2 Kartal/İSTANBUL

Genel Merkez Örgütlenme Servisi:

0216 474 98 70 - 177/180

orgutlenme@petrol-is.org.tr

 

Ekte bulunan tespit yazısını bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı