• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SENDİKALI OLMAK ANAYASAL BİR HAKTIR! ENGELLENEMEZ!

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda’dan Pas South İşçilerine Ziyaret

Sendikalaştıkları için işveren tarafından işten çıkarılan Pas South işçilerinin, haklarına sahip çıkmak ve işten çıkarmaları protesto etmek etmek amacıyla fabrika önünde başlattıkları direniş 9. gününde devam ediyor. Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda, 25 Şubat Cuma günü işten atılan üyelerimize destek ziyaretinde bulundu.

25.02.2022

Trakya Şubemizin örgütlenme çalışması yürüttüğü ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu olan Pas South işyerinde çalışan işçiler, Anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldılar. Bu gelişmeler üzerine Trakya Şubemiz öncülüğünde harekete geçilerek, fabrika önünde eyleme başlandı. Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda, İstanbul 1 Nolu Şube Yöneticilerimizle birlikte, 25 Şubat Cuma günü direnişte olan Pas South işçileri ile bir araya geldi.

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda burada yaptığı konuşmada, Petrol-İş’in 40.000 üyesi ile büyük bir aile olduğunu, Pas South işçisinin mücadelesine sonuna kadar destek verileceğini belirtti. Recepkethüda, işverenin anayasal bir hak olan sendikalaşma hakkını tanımasını ve işçinin iradesine saygı göstermesi gerektiğinin bir kez daha yineledi.