• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

GENEL SEKRETERİMİZ AHMET KABACA VE GENEL MALİ SEKRETERİMİZ TURGUT DÜŞOVA GRİPİN İLAÇ GREVİNDE

Bugün başlayan Gripin İlaç işyerindeki grev uygulamasına, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca ve Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova destek ziyaretinde bulundu.

28.11.2018

İstanbul 1 Nolu şubemiz kapsamında olan ve 83 üyemizin çalıştığı Gripin İlaç işyerinde bugün(28 Kasım) grev uygulamasına başlandı. Grevin ilk gününde Genel Merkez Yöneticilerimiz de grevci işçileri yalnız bırakmadı. Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca ve Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova grevin ilk gününde, fabrika önünde grevci işçilerle biraraya gelerek, grevlerinde başarılar dilediler.

 

Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca burada grevci işçilere seslendi. Konuşmasına grevde olan işçileri selamlayarak başlayan Genel Sekreterimiz, 4 aylık zorlu bir müzakere sürecinin ardından, işverenle yapılan tüm görüşmelerden sonuç çıkmamasının var olan ekonomik koşullarla ilişkili olduğunu belirterek, Petrol-İş Sendikası'nın her zaman üyeleri ile birlikte olduğunu ve kendilerini asla yalnız hissetmemeleri gerektiği noktasının altını çizdi. Konuşmasının devamında işverene seslenen Kabaca “Biz işveren tarafından olumlu adımlar atıldığı takdirde bu grevi bitirmeye hazırız. Aksi durumda ise bu grevi devam ettirme iradesi hepimizde var” dedi. Genel Sekreter Kabaca konuşmasını “Bu grev başarıya ulaşıncaya kadar, birlikte; ne gerekiyorsa, verilmesi gereken mücadele neyse verilenceye kadar sürdürmeye devam edeceğiz” diyerek ve başarılar dileyerek sonlandırdı.

Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova konuşmasına grevci işçileri selamlayarak ve kardeş işyerlerinden selamlar getirdiğini söyleyerek başladı. Ekonomik koşulların kötü olduğu, alım gücünde %50 oranında kayıpların yaşandığı böylesi bir dönemde bazı taleplerin işveren tarafından karşılık görmediğini belirtti. Konuşmasının devamında “Biz taleplerimizde çok haklıyız, haklıysak da direneceğiz ve haklı olan mutlaka mücadeleyi kazanır” dedi. Düşova konuşmasını grevci işçilere “Asla yanlız değilsiniz, Petrol-İş Sendikası maddi ve manevi olarak ve 40 bin üyesiyle bu grevin arkasındadır.” diyerek sonlandırdı.